Május 7-én tartja tisztújítását a Jobbik

2022. április 22. 15:37

A párt országos elnökségének döntését pénteken közölte a párt.

2022. április 22. 15:37
null

Bő két hét múlva, május 7-én – szombaton – tartja menetrendszerinti tisztújító kongresszusát a Jobbik – közölte a párt döntését a Magyar Hang. Mint írták, a jobbikos alapszervezetek küldöttei az elnöki, az országos választmányi elnöki és az országos alelnöki tisztségekre választhatnak majd tisztségviselőket azok közül, akik megkapják a kellő számú szervezeti ajánlást a kongresszus kezdetéig.

Az ellenzék számára kudarcos eredményeket hozott az április 3-i országgyűlési választás, Jakab Péter azonban nem tartotta magát felelősnek az eredményért: a választási eredmények közlése után egy órával a közös miniszterelnök-jelöltet, Márki-Zay Pétert okolta.

Márki-Zay Péter októberben azt mondta, hogy leváltja az ellenzéket. Valójában nem leváltotta, hanem megbuktatta

– fogalmazott.

Jakab Péter – a többi ellenzéki párt vezetőjéhez hasonlóan – nem mondott le pártelnöki pozíciójáról, pedig erre az előválasztási kampány során ígéretet tett.

Nyitókép: MTI / Soós Lajos

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Abafy Alfréd
2022. április 23. 13:31
Hallom lesz kihívója Jakab Útszély Péternek
Voltkocsmáros
2022. április 22. 19:10
Vihar a biliben.
hátakkor
2022. április 22. 19:06
Jákob zseniális húzása volt a Hellerizmusba süllyedt Mozgalomnak ultimátumot adnia, hogy csak úgy lesz elnök, ha a választás UTÁN van a tisztújítás. Most beszámolhat a sikerekről Sziszinek, Szaszinak, Zsigának, Marcinak, Potocskánénak. Dobrevék után ők kapták a legtöbb szavazatot, ami így a 2018-as mandátumszám harmada, de gyűjtött 680 ezer lájkot. A DK pariban van létszámra a KDNP frakcióval, aztán jön a Momentum és a Mozgalom 9 fős frakciót alakíthatna, ha nem ugrik át pár listásuk rögtön most a Dobrev frakcióba a paktumuk titkos záradékaként.
hátakkor
2022. április 22. 18:41
Az elnöki beszámoló csúcspontján Jákob előránt egy még keményebb oszlopdiagrammot. Ha Fidesz-KDNP-t nem is sikerült megverni- annyi minden közbejött, a főügyész sem jelentkezett nála, hogy sittre vághassa, de az LMP-t és a P-t megverték és visszalépésekkel - volt olyan kedves a paktum másik fele, Dobrev - Jákob előlépett a moslék listavezetőjévé
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!