Gyurcsány közgazdásza az élelmiszerárstopot is kivezetné

2022. április 29. 11:24

„Szokjuk meg azt, hogy visszaállunk a versenypiaci körülményekhez, bizonyos termékekre takarékosabban, megfontoltabban kell költenünk” – fogalmazott Dávid Ferenc.

2022. április 29. 11:24
null

Dávid Ferenc, a DK új országgyűlési képviselője a Szeged Tv adásában beszélt az élelmiszerár- és benzinárstopról. „Szerintem piaci folyamatokba ily módon beavatkozni nem szabad, a költségeket el kell ismertetni az árban, tehát azt hiszem, hogy ez hosszú távon nem valósítható meg. […] Tehát én nagyon idegenül nézem ezt a dolgot” – fogalmazott. Hozzátette: bár elfogadja, hogy a kormány védeni akarja az alapvető élelmiszerek árát, de szerinte 

előbb-utóbb azért mégiscsak abba az irányba kellene menni, hogy szokjuk meg azt, hogy visszaállunk a versenypiaci körülményekhez.”

A DK-s közgazdász szerint „bizonyos termékekre – folytatta – takarékosabban, megfontoltabban kell költenünk, s most, hogy minden be van fagyasztva, akár az üzemanyagra gondolok, akár a rezsire, akár az élelmiszerekre, ez egy picit, hadd mondjam, pazarláshoz is vezethet”.

Mint ismert, a szerdai kormányülésen döntött úgy a kabinet, hogy július 1-jéig érvényben marad az alapvető élelmiszerek és az üzemanyag ársapkája. Az év elején bevezetett intézkedéssel a tavaly október 15-i szintre állították vissza a kristálycukor, búzafinomliszt, finomított napraforgó-étolaj, házi sertéscomb csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég, valamint az ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8 százalék zsírtartalmú tehéntej árát.  A kormány tavaly novemberben az üzemanyagok árára is bevezetett egy felső határt. Azóta legfeljebb 480 forintot kell fizetni az E10-es benzin, valamint a dízel literjéért. 

az alapvető élelmiszerek és az üzemanyag ársapkája. Az év elején bevezetett intézkedéssel a tavaly október 15-i szintre állították vissza a kristálycukor, búzafinomliszt, finomított napraforgó-étolaj, házi sertéscomb csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég, valamint az ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8 százalék zsírtartalmú tehéntej árát.  A kormány tavaly novemberben az üzemanyagok árára is bevezetett egy felső határt. Azóta legfeljebb 480 forintot kell fizetni az E10-es benzin, valamint a dízel literjéért. 

Nyitókép: YouTube 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fatia negra1
2022. május 01. 12:00
Ez a balfasz szakpolitikusnak mondja magát. Legalább akkora barom, mint róna Péter. 12 éve kárognak, és mindig azt vizionálják, hogy a jövő héten csődbe megy az ország. Ritka ellenszenves egy gané. Fröcsögve beszél az ATV ben, ahova minden nap behívják. Pusztulat.
KBA98
2022. április 29. 15:07
ezt a mocskos bandát kéne vezető száron kivezetni, csak nincs annyi börtön, amennyi kéne nekik!
DE JÓ
2022. április 29. 15:07
A baloldali felső tízezer tanácsai a népnek. Több, mint cinikus...
Bika57
2022. április 29. 14:39
az annyábol vezesse ki az aortát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!