Ellentüntetést szerveznek a budapesti Putyin-párti megmozdulásra

2022. április 28. 19:35

Szombaton Ukrajna és Oroszország mellett is lesz tüntetés a fővárosban.

2022. április 28. 19:35
null

Tüntetést szervez a Magyarországi Ukrán Kulturális Egyesület és a Jednisty Asociaciya/Egység Ukrán Egyesület szombat 13 órára a Deák térre – írja a HVG. Egy órával később a Putyin-pártiak is fel fognak vonulni, ők a Szabadság téren lesznek 14 órától a korábbi hírek szerint.

A Szolidaritás Ukrajnával című tüntetést a jelek szerint az motiválta, hogy több mint egy hete meghirdették az oroszpárti demonstrációt. Azt írják a Facebook-meghívóban, hogy

„eljött az ideje, hogy megmutassuk a világnak, bebizonyítsuk önmagunknak, hogy sokan vagyunk Budapesten olyanok, akik egyértelműen elítéljük az orosz agressziót,

a kegyetlenséget, a civilek meggyilkolását, és kiállunk Ukrajna szuverenitása, területi integritása mellett”. Az esemény szervezői békés felvonulást hirdettek, a Deák térről a Vértanúk terére fognak átvonulni.

Nyitókép: Facebook

Összesen 180 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kafabatka
2022. április 30. 13:07
Kakasviadal. (-: A tv adja?
cinkegolyó
2022. április 29. 14:43
Nagyrészt az itt tartózkodó ukránok fognak tüntetni, akiket befogadtunk, pátyolgatunk. Igazán hálásak azért, amit kapnak tőlünk. Teljes ellátás, ingyen egészségügy. Én meg mehetek fizetős csípőprotézis műtétre, mert már nem bírom a fájdalmat és 2-3 évig kellene várnom a támogatott kórházi műtétre.
Dicsértessék
2022. április 29. 09:33
Mi lenne, ha lenne egy harmadik tünci is, olyan antifa-békepárti?
Ayylmao
2022. április 29. 09:17
Csak ebben a vicc országban lehetnek ilyen ostobák akik az agresszor MELLETT tüntetnek. Ez mi?! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!