Márki-Zay nem ül be a Parlamentbe, inkább Hódmezővásárhely polgármestere marad

2022. április 06. 21:42

Mintegy 24 óra után törte meg a csendet Márki-Zay Péter, a baloldal volt miniszterelnök-jelöltje.

2022. április 06. 21:42
null

Mintegy 24 óra után törte meg a csendet Márki-Zay Péter, a baloldal volt miniszterelnök-jelöltje.

Bejegyzésében úgy fogalmazott „Hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, hogy nem ülök be a parlamentbe”. Majd azzal folytatta,

köztük négy, még csak nem is katona fiaimat”.

Márki-Zay Péter szerint ugyanis „Orbán Viktor számtalanszor bebizonyította, hogy amivel bennünket minden alap nélkül vádol, azt saját maga rendre megteszi:

– évente 40-50 ezer migránst telepít hazánkba a távozó magyarok pótlására

– a teszteknél már fizetőssé tette az egészségügyet, a magánosításra máris százmilliókat költött

– vasárnap már azt sem tagadta, hogy meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést”

– sorolta a hódmezővásárhelyi polgármester.

Félretájékoztatták a választókat Márki-Zay szerint

„Már a választás előtt is sokszor elmondtam kérdésekre válaszolva, hogy a választás eredménye akkor sem legitim, ha mi győzünk – és nem elsősorban a választási csalások, a házhoz vitt levélszavazatok, a törvényesített voksturizmus és az állásuk elvesztésével fenyegetett vagy megvásárolt vidéki választók miatt.

tényleg elhitték, hogy a sorkatonaságba szerelmes, még a kórházakba is katonákat küldő Orbán a béke garanciája, az ellenzék pedig ki sem képzett fiatalokat küldene meghalni Ukrajnába – egy 44 milliós országba, ahová a NATO sem küld embereket, hanem kiberbiztonsági tanácsadással nyújt katonai segítséget”

– folytatta a politikus.

„Ma már a Fidesz propagandagépezete a fehérről is képes elhitetni, hogy fekete, egy jobboldali, hétgyermekes, vidéki keresztény polgármesterről, hogy Gyurcsány embere, hogy utálja a vidékieket, valamint hogy saját gyermekeit is elküldené meghalni egy idegen háborúba…” – utalt magára Márki-Zay.

Nem ül be a parlamentbe

„Ebben a helyzetben még a látszatát sem szeretném fenntartani annak, hogy Magyarország egy parlamentáris demokrácia, ahol a parlamentben az ellenzék bármit is elérhet,

jelentette be posztjában a polgármester.

„Az átjelentkezett szavazókkal együtt valószínűleg megfordul Lázár János néhány szavazatos előnye a városon belül, de Hódmezővásárhely polgármestereként így is az a legfontosabb feladatom most, hogy szeretett városom bizalmát megerősítsem, megőrizzem a korrupció- és politikamentes városvezetést, a felelős gazdálkodást, és teljesítsem ígéreteim fennmaradó részét”

– utalt arra, hogy továbbra is bízik abban, hogy Vásárhelyen még mindig többen vannak mellette, mint Lázár János mellett.

„Nem szabad feladni ezt a történelmi küzdelmet”

Kitért arra, hogy „vidéki polgármesterként sem fogom azonban magára hagyni azt a 106 hőst, aki a választáson elindult, ahogy az előválasztás jelöltjeit sem, a 27 ezer szavazatszámlálót, a több százezer fiatalt, a milliós roma közösséget és a kétmillió ellenzékit”.

Arról is beszélt, hogy „Ebben a rendszerben bebizonyosodott, hogy választásokon nem lehetett leváltani a Fideszt – de ez semmit nem vesz el abból a dicsőségből, hogy egy hősies küzdelemben magyarok százezrei küzdöttek velünk aktívan egy becsületes, nyugati elkötelezettségű, emelkedő Magyarországért. Továbbra is felelősséget érzek azért, hogy ez a közösség együtt maradjon, és hazafias ellenállókként mindannyian küzdjünk a korrupció és az önkény ellen. Szent célunk adjon erőt nekünk. Találjuk ki együtt, hogyan védjük meg egymást” – hangsúlyozta a baloldal volt kormányfő-jelöltje.

„Nekünk, akik tiszta lelkiismerettel megtettünk mindent egy becsületes, tisztességes országért,

Tartsunk ki egymás mellett, nyújtsunk vigaszt a csüggedőknek, álljunk ki az üldözöttekért. Isten óvja Magyarországot”

– zárta gondolatait Márki-Zay Péter.

Nyitókép: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bonbon
2022. április 07. 19:34
Mekkora egy Hazug Szaralak ez az "ember"...
Erdőmester
2022. április 07. 15:37
Jakab mellett ez a Márki-Zay a másik menthetetlen psichopata. Gátlástalan, szemrebbenés nélkül hazudik, mindig más a hibás, ő soha. Érzéketlen, felelőtlen, nárcisztikus. Nem lehet egyszerű élni vele.
marcon
2022. április 07. 14:13
Számít, mit mond Márki-Zay? Holnap meg majd megint mást mond. Ráadásul ezt nem is ő mondta, hanem Orbán... :-D
Valaki666
2022. április 07. 11:32
Na itt kezdődik az Amnézia. Mikor ez a barom magyaráz ki akarja a gyerekeinket golyófogonak vinni. Mikor Te voltál akkora barom, hogy magyaráztad, ha nyerünk, segítjük Ukrajnát fegyverekkel es ha kell katonákkal. Orbán pont ellenkezőleg mondta, nem akarunk belekeveredni, mett nem a mi háborúnk. Hany szavazód mondta Péter ne adjunk fegyvert, nr küldjünk katonákat Ukrajnába. Igaz ezt elfelejted a nagy Önsajnálat miatt.... Titeket kéne oda küldeni, nem lenne kár
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!