Itt a végeredmény: 135 mandátummal alakíthat kormányt a Fidesz-KDNP

2022. április 09. 18:19

Befejezte a Nemzeti Választási Iroda a levélszavazatok előzetes összesítését. Eldőlt a billegő körzetek sorsa is.

2022. április 09. 18:19
null

Befejezte a Nemzeti Választási Iroda a levélszavazatok előzetes összesítését. Eldőlt a billegő körzetek sorsa is. Budapesten végül egy körzetben fordítani tudott a baloldal: a XVI. kerületben a baloldal jelöltje, Vajda Zoltán nyerte el a mandátumot.

A valasztas.hu-n közzétett legfrissebb adatok szerint a Fidesz-KDNP 135 mandátummal alakíthat ismét kormányt. Ezzel a pártkoalíció egymásután negyedik alkalommal kapott kétharmados felhatalmazást a választoktól.

Több mint hárommillió szavazat

Ahogy arról korábban a Mandiner is beszámolt, a Fidesz egy történelmi rekordot is beállított az idei országgyűlési választáson. 

Listán több mint hárommillión szavaztak bizalmat a pártnak. Ennyi szavazatot még soha senki nem kapott Magyarországon.

Először ül be a parlamentben a Momentum és a Mi Hazánk

Jelenlegi állás szerint a következő négy évben az ellenzéki padsorokba a DK, az LMP, az MSZP, a Jobbik, a Párbeszéd és a   Momentum összesen 57 képviselőt delegálhat. Míg a Mi Hazánk frakciójába 6 fő ülhet be.

Utóbbi frakció a Momentumhoz hasonlóan először vesz majd részt a parlamenti munkában

Mindemellett a magyarországi német kisebbség is helyet kap a parlamenti patkóban, őket 1 fő képviseli majd.

Nyitóképen a parlamenti patkó. Fotó: Képernyőfotó

Összesen 273 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. április 10. 22:47
A seggedet ne töröljem ki? Ez az aktuális online változat. A google a barátod. Szerintem te nem buta vagy, hanem troll, egyszerűen direkt kötekedsz. :-( Nehéz lenne elhinni, hogy magyar lenne az anyanyelved, ha komolyan írnád. https://www.arcanum.com/en/online-kiadvanyok/Lexikonok-a-magyar-nyelv-ertelmezo-szotara-1BE8B/sz-4A3C0/szabad-4A3D7/ Te nem tudsz jól magyarul és mégis neked van arcod belekötni másokba. :-( Nyelv és tudomány " Amit mondanak, az létezik – ha szabadna megjegyeznem. A szabadna, szabadott, szabadott volna alakok természetesen léteznek; ebben senki sem kételkedik. Az már más kérdés, hogy hogyan ítéljük meg a használatukat. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy egy-egy nyelvi szerkezet ilyen módon való megítélése egyéni ízlés kérdése, a nyelvhez és a nyelvtudományhoz nincs köze. A szabadna és társai nem rosszabbak, helytelenebbek vagy jobbak, helyesebbek, mint a szabad lenne stb. A magyar nyelvben – úgy tűnik – mindkét forma létezik. " Ha nem hiszed keressed meg! Unom a kötekedéseidet.
Vidéki-gomba
2022. április 10. 18:28
Kicsit más megvilágításban ugyanerről. 1. Az Összefogottak panaszolták, hogy az üzeneteiket nem tudták eljuttatni a választókhoz. 2. Mégis, (antidemokratikusan) olyan sokan szavaztak érvénytelenül a népszavazáson, hogy az érvénytelen lett. Hogy is van ez? Szerintem nagyon is sikerült eljuttatni a választási üzeneteket is, csak éppen a választók jó nagy többsége nem kért belőle, így lett kényelmes 2/3-a a Fidesz-Kdnp-nek 135 képviselővel.
A közösség tagjaként
2022. április 10. 11:17
" a magyarországi német kisebbség is helyet kap a parlamenti patkóban" AZ MI A FEKETE RÁKNAK ODA??? német kisebbség képviselőKnek ott van az összes német cég kezdve a herbert régenkurt gmbh-tól a kibaszott mercédeszig! MINEK kell még egy olyan aki nem valja magát magyarnak de bele akar pofázni a magyarok dolgába???
nitsahon
2022. április 10. 10:16
Egy magyarorszagi ismerosom szerint az ELLENZEK bebetonozza Orbant a hatalombe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!