A drágulás és a háború ellenére is emelkedik a nyári utazások iránti kereslet

2022. április 26. 06:12

Megduplázódott a tengerparti turizmus a magyarok körében tavaly óta.

2022. április 26. 06:12
null

Az ukrajnai háború kitörése után rövid időre fékezett, majd újra az év elején tapasztalt magas fordulatszámra pörgött fel a nyári utazások iránti kereslet; a magyarországi utazási irodák kétszer annyi tengerparti charterjáratot tudnak megtölteni, mint tavaly – írta a Világgazdaság. A keddi lapszámban Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke ismertette, a nyári külföldi szervezett repülős utak átlagosan mintegy

10 százalékkal drágábbak az idén, amit, tette hozzá, az inflációval és a világpiaci árakkal tisztában lévő ügyfelek nem tartanak túlzónak.    

A buszos utak árazása egyelőre kérdőjeles az üzemanyagok drasztikus drágulása miatt. Idén is a horvát, a görög és a török tengerpartokra készül a legtöbb magyar nyaralni, a három dobogóst Egyiptom, Olaszország, Spanyolország és Tunézia követi. A korábban sok ukrán és orosz vendéget fogadó területeken – mindenekelőtt Törökországban, Cipruson és Egyiptomban – nagy kihívás, hogy tudják-e pótolni különböző akciókkal a kieső vendégeket. A törökök reagáltak a leggyorsabban, nagyszabású marketingkampányokkal vették célba a nyugat-európai turistákat.

(MTI)

Fotó: croatia.hr

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2022. április 26. 15:41
Irány a gyönyörű baráti Törökország!
erdei nyezega
2022. április 26. 14:38
.....hiába.....vége.......nálam például a hűtőbe csak egyszerű pick, meg rákóczi szalámi van csak........., meg egy tömb pannonia sajt...időnként pár kiló csabai sonka...........többre nem telik....sajnos.....a parizelt már nem tudom megvenni......a nyáron a balatonra megyek.....de csak sajnos szerény 5 csillagos szállodára telik a csóri gyári melós szépkártyámból......szóval beköszöntött Magyarországra a mélyszegénység......
Akitlosz
2022. április 26. 13:18
A lottón még többen nyernének, mint ahányan utaznának.
Akitlosz
2022. április 26. 13:18
Utazni utazna. Én például már évek óta tervezek egy nyári körutazást az Androméda ködben. Csak sehol sem találok oda utakat szervező utazási irodát. Próbáltam volna egyénileg is, de oda induló űrhajójáratot sem találok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!