Tordai Bence: Kezdjük meg a direkt fegyverszállítást Ukrajnának!

2022. április 17. 07:59

A politikus leállítaná a paksi beruházást, és „orosz kémeket” zavarna ki.

2022. április 17. 07:59
null

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője Facebookon számolt be a katinyi mártírok emlékműve előtti tiszteletadásról, ahol elmondta: „tisztelegtünk a több mint 22 ezer lengyel hadifogoly tiszt és értelmiségi emléke előtt, akiket egy embertelen szovjet–orosz diktátor parancsára mészároltak le Katinyban és másutt, a mai Oroszország és Ukrajna területén. És megemlékeztünk azokról a tízezrekről is, akiket ma mészárolnak le Ukrajnában a háborús bűnös orosz diktátor, Orbán szövetségese, Vlagyimir Putyin parancsára.”

Tordai Bence ezt posztolta: „a béke, a biztonság és az igazság érdekében

az orosz kémbank, a benne és azon kívül működő orosz kémek kizavarását, és a putyini Paks 2 projekt leállítását, valamint hogy végre elkezdje a 12 éve elszabotált munkát: a magyar energiafüggetlenség erősítését.”

Az ukrán nacionalisták is irtották a lengyeleket
A lengyeleket egyébként nem csupán a szovjetek irtották Katyinban, hanem az ukránok is Volhíniában: történelmi tény, hogy ukrán nacionalisták, az Ukrán Felkelő Hadsereg (UPA) fegyveresei 1943 és 1945 között mintegy 100 ezer lengyelt mészároltak le Volhíniában, a mai nyugat-ukrajnai Volinyi területen. A náciellenes és szovjetellenes lengyel Honi Hadsereg (AK) partizánjai megtorló akcióiban pedig hozzávetőleg 20 ezer ukrán vesztette életét. Az UPA emberei több száz lengyel családot öltek meg volhíniai és kelet-galíciai falvakban 1943 és 1945 között. Sokakat bezártak a falu templomába, majd rájuk gyújtották az épületet. A szerencsétlenek elevenen megégtek. A gyilkosságok 1943 júliusában érték el csúcspontjukat. Legalább 100 ezer áldozatuk volt, de egyes becslések szerint a dupláját is elérhette ez a szám. Az áldozatok zömmel nők, gyermekek és öregek voltak. A tömeggyilkosságok egészen addig folytatódtak, amíg a Vörös Hadsereg 1944-ben el nem foglalta a területet.

A lengyeleket egyébként nem csupán a szovjetek irtották Katyinban, hanem az : történelmi tény, hogy ukrán nacionalisták, az Ukrán Felkelő Hadsereg (UPA) fegyveresei 1943 és 1945 között mintegy 100 ezer lengyelt mészároltak le Volhíniában, a mai nyugat-ukrajnai Volinyi területen. A náciellenes és szovjetellenes lengyel Honi Hadsereg (AK) partizánjai megtorló akcióiban pedig hozzávetőleg 20 ezer ukrán vesztette életét. Az UPA emberei több száz lengyel családot öltek meg volhíniai és kelet-galíciai falvakban 1943 és 1945 között. Sokakat bezártak a falu templomába, majd rájuk gyújtották az épületet. A szerencsétlenek elevenen megégtek. A gyilkosságok 1943 júliusában érték el csúcspontjukat. Legalább 100 ezer áldozatuk volt, de egyes becslések szerint a dupláját is elérhette ez a szám. Az áldozatok zömmel nők, gyermekek és öregek voltak. A tömeggyilkosságok egészen addig folytatódtak, amíg a Vörös Hadsereg 1944-ben el nem foglalta a területet.

Kép forrása: Tordai Bence hivatalos Facebook-oldala

Összesen 381 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Swift Nimblefoot
2022. április 18. 15:58
Szerencsére mondhat amit akar, egy nagy nulla az ember is, a pártja is, nincs semmi érdekérvényesítő-képessége a parlamentben.
cutcopy
2022. április 18. 08:06
Hát hogynepersze, mások vittek rossz utakra, amúgy meg a budapesti többségről beszéltem balfaksz..
Forgalmazó
2022. április 17. 22:36
tordai! Kösd fel magad a villánypóznára te takony!
konfucius
2022. április 17. 21:46
A büdös rothadó szád telibaszását fogjuk megkezdeni ökrök, tevék és lovak segítségével! Vesztettél, kussolsz. Nem megy fegyver Ukrajnába! Ha egymilliószor mondod el, akkor sem! A büdös rohadt tetves geci nem érti, hogy nem kér belőle az ország túlnyomó többsége!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!