A DK Varga Judit meghallgatását kezdeményezi az EP Pegazus-bizottságában

2022. április 29. 11:59

Rónai Sándor szerint az Orbán-kormány tagjai „sokszor önmaguknak is ellentmondva beszéltek összevissza” az ügyben.

2022. április 29. 11:59
null

A Demokratikus Koalíció (DK) kezdeményezi, hogy az Európai Parlament (EP) Pegazus-bizottsága hallgassa meg Varga Judit igazságügyi minisztert.

Rónai Sándor, a DK EP-képviselője pénteki, online sajtótájékoztatóján elmondta, a bizottságnak az a feladata, hogy kivizsgálja a kémszoftverhez köthető európai visszaéléseket.

Miután az Orbán-kormány tagjai az elmúlt hónapokban „sokszor önmaguknak is ellentmondva beszéltek összevissza”, a testületnek meg kell hallgatnia Varga Juditot, az ügy „első számú kormányzati felelősét” – fogalmazott arra hivatkozva, hogy a miniszter közvetlen munkatársai írták alá az „illegális megfigyeléseket”, de Varga Judit erre hónapok óta nem ad világos magyarázatot.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Czápa
2022. május 04. 04:20
Nem elég hazaárulónak lenni! Annak is kell látszani...
Menhetten
2022. április 30. 20:23
Remélem, megizzasztják őket! Ugyan a magyar demokratikus intézmények működését nem helyettesíti, de az európai intézmények nélkül már totális diktatúra lenne.
nyugalom
2022. április 29. 17:03
Ez mar dedos koraban is aljas aruló volt!
Squalline
2022. április 29. 15:10
Az EP-nek semmilyen vizsgalati joghatosaga sincs magyar miniszterek kapcsan. Maga az otlet is arcpirito. Mit kepzelnek ezek?! Barmilyen kinjuk van, diplomaciai protokoll szerint jelzik es kapnak valaszt. Hogy lehet valaki ennyire hazaarulo, hazatlan rohadek. Miert nincs legalabb annyi nemzeti minimum (bazdmeg tenyleg), hogy ilyet nem csinalunk. Magyar tisztsegviselot nem szolgaltarunk ki idegeneknek, meg akkor sem, ha ugy hisszuk, igazunk van. Ez a minimum. Rosszabak mint kadar es kommunizmus. Hogy lehetnek ennyire romlottak, jellemtelenek, arulok. Undorito. Ezek az anyjukat eladnak ket forintert, mocskos hazaarulok. Es azokra is vonatkozik ez, aki ezekre szavaz, egyszeruen fel nem foghato, hogy kepes valaki ezekre szavazni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!