Tagesspiegel: Orbán „fél szívvel” ítélte el az Ukrajna elleni orosz háborút

2022. március 02. 08:29

A német lap arról számol be, hogy a magyar kormány nem engedi át az ország területén az Ukrajnába tartó fegyverszállítmányokat.

2022. március 02. 08:29
null

A Tagesspiegel beszámolt arról, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök nem akarja, hogy az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások magyar területen keresztül haladjanak. „Úgy döntöttünk, hogy nem engedjük át az ilyen szállítmányokat” – jelentette be Orbán az MTI által hétfő este közzétett nyilatkozatában. Orbán Viktor azzal indokolta a döntést, hogy Kárpátalján több mint 100 ezer magyar nemzetiségű ember él, akiknek a biztonságát veszélyeztetnék az ilyen szállítások.

– olvasható a nyilatkozatban. Ezért Magyarország sem fegyvereket, sem katonákat nem küld a háborús övezetbe.

A cikk megjegyezte, hogy Orbán támogatta az EU Oroszország elleni szankciós döntéseit, valamint azt a döntést, hogy Ukrajnát fegyverekkel támogassák, ugyanakkor meglehetősen „fél szívvel” ítélte el az Ukrajna elleni orosz háborút.

(Nyitókép: Ukrán önkéntesek szövetcsíkokból készítenek álcahálót a nyugat-ukrajnai Lvivben 2022. február 28-án. Putyin február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.MTI/AP/Bernat Armangue)

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Elmekortan
2022. március 02. 16:24
Csak amerikai gáz kell a magyarnak! Le a PUTYIN gázzal. Nem kérek az orosz tortából! Nem kell orosz hússaláta, orosz vodka, orosz kölni, orosz abc. Ki az oroszokkal Pestről!
Madasa Hatter
2022. március 02. 15:29
itt az ideje lelépni az EU-ból és a NATO-ból is. Ki kell maradni a seggfejek játszmáiból. Majd leszünk mi semlegesek.
marcon
2022. március 02. 14:01
Ki a f.szt érdekelt volna, ha a hazai ellenzék FÉL SZÍVVEL szavazta volna meg pl. a rezsicsökkentést, a 13.havi nyugdíjat, a pandémia alatt hozott megélhetést segítő intézkedéseket, az adóvisszatérítést, a 25 év alattiak SZJA mentességét, stb.? De NEM TETTE... És ez a lényeg. Idióták!
Nagyhuba1
2022. március 02. 13:02
Mi meg teljes szívvel elítéljük a hazug, álszent, uszító Tagesspiegelt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!