Szilágyi György 2014-ben: Szinte nincs olyan nap, amire ne jutna egy holokausztmegemlékezés

2022. március 28. 07:56

A baloldal közös rákosmentei képviselőjelöltje nyolc éve az akkori Jobbik politikai stílusának megfelelően holokausztozott, szembeállítva a nemzeti sorstragédiákkal, 1956-tal, Recskkel, Trianonnal.

2022. március 28. 07:56
null

Szilágyi György, a baloldali ellenzék közös rákosmenti képviselőjelöltje nyolc évvel ezelőtt még egészen más hangot ütött meg, mint most. Az akkori Jobbik politikai stílusának megfelelően holokausztozott egy nagyot a 2014-es parlamenti választás kampányában a párt budapesti elnöke. Február 17-én egy XVII. kerületi fórumon reagált az előző felszólaló, Mirkóczki Ádám – jelenleg Eger polgármestere – beszédének egy-két megjegyzésére. Kijelentette, meglepte, hogy a párttársa azt mondta, 2014 a holokauszt éve (a videón 48:40-től).

„2013 mi volt? 2012 mi volt? 2011 mi volt? És sorolhatnám hosszan, hosszan... Minden évben szinte nincs olyan nap, amire ne jutna legalább egy holokausztmegemlékezés..., ellenben azokról a nemzeti sorstragédiákról, amik érintenek minket Magyarországon, azokról valahogy nincs, azokat valahogy elfelejtjük” – fogalmazott Szilágyi.

A baloldali politikus kormánypárti ellenfele Dunai Mónika lesz, aki Szilágyiról azt mondta a Mandinernek adott interjújában, „azt tapasztalom itt, a választókerületben, hogy a baloldali érzelmű emberek jelentős része nehezen fogad el egy korábban jobboldali – mára persze már nehezen meghatározható, hogy milyen értékrendet valló – politikust, főleg annak tudatában, hogy Szilágyi György a Jobbiknak is a jobb szélén volt, és a futballhuligán múltja is közismert”.

(Fotó: YouTube)

 

 

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A közösség tagjaként
2022. március 29. 13:59
Akkor volt igaza nem most! Mit és miért érdekeljen engem a zsidók történelme amikor én nem is vagyok olyan hogy zsidó!?
Osztap Bender
2022. március 28. 14:58
"Szilágyi György 2014-ben: Szinte nincs olyan nap, amire ne jutna egy holokausztmegemlékezés" Ma, 2022-ben sincs ez másképpen. Csak szólok, ha nem vettétek volna észre.
Mandinka
2022. március 28. 13:55
Ajaj. Már a dunaparton is van echte meg hamisított cipő. Relativizálunk és belefér, semmi felháborodás? Nem a csulára gondoltam.
Voltkocsmáros
2022. március 28. 13:02
A mondanivalótól függetlenül az árulás az árulás.Hogy tudnak tükörbe nézni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!