Nők, idős emberek, vidékiek vagy fogyatékosok: Márki-Zay Péter már mindenkit vérig sértett

2022. március 28. 14:29

A baloldali miniszterelnök-jelölt szinte minden egyes megszólalásában beleszáll a társadalom kisebb-nagyobb csoportjába – derül ki a Mediaworks Hírcentrum összeállításából.

2022. március 28. 14:29
null

Szinte naponta látnak napvilágot a baloldal miniszterelnök-jelöltjének, Márki-Zay Péternek a bárdolatlan kijelentései, amelyekkel a társadalom legszélesebb rétegeit sértegeti. Arról beszélt, hogy „pusztulnak a nyugdíjasok”, a vidékiek bunkók, a nők helyesírása rossz, a Fidesz-szavazók különösen buták, és a sor még folytatható. A Mediaworks Hírcentrum összegyűjtötte Márki-Zay legelfogadhatatlanabb mondatait, amelyről az Origo számol be.

Vidékiek, nők, fogyatékosok

A falusi „ostoba”, „tudatlan” emberekről számos alkalommal értekezett a baloldal jelöltje. A baloldal a vidéki, főleg a falusias körzetekben áll a legrosszabbul, ezért is meglepő, hogy Márki-Zay Péter az itt élő embereken köszörüli a nyelvét. Többek között olyan állításokat tett, miszerint, „ha a Fidesz egy vidéki településen összeszedi a legjobb embereit, akkor még egy keresztrejtvényt sem tudnak megfejteni”. Az, hogy vannak vidéken bunkók, még nem azt jelenti, hogy minden vidéki bunkó – magyarázta egy másik kijelentését a baloldal jelöltje.

Márki-Zay Péter szerint egy nő küldött neki egy megfejtett keresztrejtvényújságot. Azt, hogy az illető nőnemű, a „helyesírásából
következtette ki. Ezután azt fejtegette, hogy talán nem is saját kútfőből fejtette meg a feladványokat, hiszen az újság végén ott vannak a megoldások.

Márki-Zay Péter kijelentései közül is

Ezt videóiban többször is megtette az elmúlt években, többek között a „fideszes propagandistákat” és a hódmezővásárhelyi ellenzékét nevezte így. A fogyatékos szót rendszeresen sértésként használja. A baloldal jelöltjének kijelentéseit elítélték a fogyatékossággal élő emberek érdekképviseletét ellátó szervezetek. Többek között az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ), az Autisták Országos Szövetsége, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége és mások. A „fogyatékos” kifejezés szitokszóként való használata nemcsak döbbenetet és tiltakozást váltott ki, egy kerekesszékes asszony Márki-Zay orosházi fórumán számon is kérte a jelöltet. „Alázod a rokkant embereket meg az öregeket?” – kérdezte.

Márki-Zay: Pusztulnak az idősek, jó az irány

Az olaszországi Repubblica.it című lapnak adott 2021. novemberi interjújában Márki-Zay úgy értékelt, hogy szerinte a Fideszre „a Covid által megtizedelt idősebb generáció szavaz, nem pedig a fiatal tehetségek, akik egyre nagyobb számban hagyják el az országot”. Nem sokkal később, újévi beszédében részletesen is kifejtette a témát, mondván „pusztulnak az idősek”, ez szerinte jó irány. „Az időseket, akik sajnos pusztulnak a koronavírus-járvány miatt is, sokkal könnyebben megvezette a Fidesz, mint a fiatalokat. Az új generációk, amelyek szavazni fognak '22-ben, azoknál nagyon kicsi a Fidesz támogatottsága, tehát alapvetően az irány jó” – mondta Márki-Zay Péter az idősek halálával kapcsolatban.

Ezt a gondolatot hasonló szavakkal már 2020 nyarán is megfogalmazta:

[...] ugye az idősek elmennek sajnos, viszont jönnek fiatalok, és ezek a fiatalok sokkal kisebb arányban Fidesz-szavazók, tehát több százezer szavazattal kevesebb várható egyébként a Fidesz oldalán, mint 2018-ban volt”.

Nehéz lenne az idős emberek iránti tiszteletnek tekinteni azt, hogy Márki-Zay Péter a 13. havi nyugdíjról is rossz véleménnyel volt. „Az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni. Tehát tudjuk azt, hogy az előző kormány éppen abba bukott bele részben, hogy megszüntette, mondjuk, a 13. havi nyugdíjat – emelte ki. Más alkalommal arról beszélt, hogy közgazdászként értékelte, hogy a Bajnai-kormány megszüntette a 13. havi nyugdíjat.

Fideszesek, zsidóság, cigányság

Márki-Zay Péter egyik deklarált politikai célja, hogy meggyőzze a fideszeseket is, hogy érdemes rá szavazni. A projekt nem igazán halad, tekintve, hogy a baloldal jelöltje a legváltozatosabb sértéseket vágja hozzá a jobboldali, konzervatív érzelmű emberekhez. Rendszeresen hangoztatja, hogy ostobának tartja őket, sőt szerinte „hazaárulók”, amiért Orbán Viktorra szavaznak. A március 15-i Békemenettel kapcsolatban is kifejtette véleményét: „Nemcsak arról van szó, hogy ez nem egy szeretet és békemenet volt, hanem gyűlölködés. De az is látszik, hogy vannak olyanok, akiknek fogalmuk sincs hol vannak” – mondta. Márki-Zay eszmefuttatása kísértetiesen hasonlít Gyurcsány Ferencére, aki 2006-ban csőcseléknek titulálta a békés tüntetőket.

Márki-Zay Péter rendszeresen szól zsidó és cigány honfitársainkhoz is, arra kérve őket, hogy szavazzanak a baloldalra. Ebben nem lenne semmi különös, ha a baloldalhoz csapódott Jobbikban

nem robbannának ki szinte hetente antiszemita botrányok.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik és így a baloldali összefogás jelöltje cinkos mosollyal kart lendít. Szilágyi György a neonáci amerikai Árja Testvériség ideológiáját magyarázza. Minderről kamerafelvételek vannak.

De Márki-Zay beállt az antiszemita kijelentéseket tevő Bíró László mellé is a 2020-as a borsodi időközi országgyűlési választáson, ezzel a szégyenletes érveléssel: „Ebben a feladványban én arra kérem zsidó honfitársaimat is, hogy igenis az antiszemita megjegyzéseket tevő jobbikos képviselőt támogassák. Arra kérem a cigány honfitársaimat is, hogy igenis a jobbikos képviselőjelöltet támogassák, mindannyiunk érdekében”. Az ilyen mondatokkal cigány és zsidó embereket alázott meg.

Feketék és vakok

Különös, hogy az Amerikai Egyesült Államokat is megjárt Márki-Zay Péter rendszeresen használja a tengerentúlon rasszistának titulált néger” kifejezést a feketékre. „Milyen érzés vaknak lenni?” – kérdezte a riporter a Márki-Zay által elmesélt viccben Steve Wondertől. „Még mindig jobb, mintha néger lennék” – mondta el a csattanót Márki-Zay, aki ebben az esetben a vak embereken is gúnyolódik. De olyan viccet is elmondott, amely arról szól, hogy miben hasonlít Trianon és Michael Jackson. Tehát itt is négerezik a baloldali miniszterelnök-jelölt.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BossN
2022. március 28. 22:25
Zavarjuk el a rohadt, mocskos, tolvaj, korrupt, kokainellenzéket! A BALOLDAL SOSEM VÁLTOZIK, A CÉLOK MINDIG UGYANAZOK MARADNAK: A KÖZVAGYON KIÁRUSÍTÁSA ÉS FELÉLÉSE.
Dezsőke
2022. március 28. 19:58
JÖVŐTLEN JÖVŐ AVAGY MIÉRT NEM SZAVAZHATUNK AZ ELLENZÉKRE Mindannyian tudjuk, hogy az ellenzéket megválasztása esetén az Unio bábként mozgatná, érdekeinek megfelelően. Mivel pedig érdekei, birodalmi törekvései ellentétesek a nemzeti érdekekkel, az ellenzéket nem támogathatjuk. Nemzeti érdekeink, értékeink, jövőképünk, nemzetünk, magyarságunk megőrzése minden más idegen érdeket felülír. Nem lehetünk idegen gazdasági érdekeket kiszolgáló fogyasztók, sokkal inkább továbbra is szabadok, magyarok, keresztények, zsidók vagy bármilyenek maradnánk, ahogyan eddig. Mert ez a mi utunk a szabad magyarok útja.
llnnhegyi
2022. március 28. 19:03
Kész, vége! A ripacs előadásainak vége. Kifulladt. Kiderült róla, hogy szélhámos,hazug, mini Feri/Háry János . Magyar György zugpolitikus önkéntes számláló biztos kardjába dől . Apró Piroska néni szaros lapickával püföli Ferit, Klarikát mérgében! Besült az Apró-klán.
Rocktoberi
2022. március 28. 18:47
Futóbolond. Kár ragozni. Ő a politikusok állatorvosi lova.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!