Lakosságarányosan eddig Magyarországra érkezett a legtöbb menekült

2022. március 28. 18:38

A kormányszóvivő közlése szerint eddig több mint 530 ezer menekült érkezett hazánkba.

2022. március 28. 18:38
null

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a humanitárius tanács ülését követő budapesti sajtótájékoztatón elmondta,

a menedékes kérelmek száma is napról napra emelkedik,

7947 ember nyújtott be ilyen kérelmet az elmúlt bő egy hónapban.

Minden segítséget megadunk, de nem engedünk át sem fegyvert, sem katonát

Értékelése szerint a háború kitörése óta eltelt időt elképesztő munka és óriási összefogás jellemezte, a magyar kormány, a segélyszervezetek, a civilek, az önkormányzatok az első percben reagáltak a humanitárius válságra.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hangsúlyozta, egyértelmű a magyar álláspont:

az ország segítséget ad minden menekültnek, de nem szállít és nem enged át a határain sem fegyvert, sem katonát.

Beszámolt arról is, hogy meghaladta a 800 millió forintot a magyar állampolgárok felajánlása a Híd Kárpátaljáért segélyprogram 1357-es adományvonalán, valamint a 11711711-22222222 számlaszámon.

(MTI)

Nyitókép: Szentkirályi Alexandra

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2022. március 29. 13:15
Abból mennyi ment tovább, 500e?
foldizs
2022. március 29. 08:23
Moldovába több menekült érkezett, mint Magyarországra, a lakosság pedig kicsivel több, mint negyede a magyarnak. Akkor miről beszélünk?
Vasalo
2022. március 29. 01:40
Érdekes volt a mai nyugati Lügenpresse beszámoloja. Diadalénekek hangzottak, hogy hány 100 (!) ukrán menekültet vesznek át az osztrákok a németek meg a csehek Moldovábol meg Lengyelországbol, de egy szo nem esett arrol, hogy nálunk is vannak menekültek s nem is kevesen. Meg milyen nagy gondban van Berlin, mert már nincs hely meg ilyesmi. A német vasut márc 16.ig 100 ezer ukrán menekültnek adott egy utr szolo ingyenjegyet. Ugye mekkora teljesitmény a magyartol kb 10 szer nagyobb vállalatnál - a bürokratikus akadályokrol ne is beszéljünk. Bezzeg még a Financial Times is egekbe dicsérte a német meg a francia vasutat milyen sokat tesznek a menekültekért! Teljes aljasság. A Financial Timesbe irtunk is egy levelet a hamis propaganda miatt.
fatman
2022. március 28. 22:38
Alexandra gyönyörű... de sztem az állítás nem igaz, sztem Lengyelországba több, mint 2 millió ment, és tőlünk is sokan oda utaznak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!