Gördülékenyebbé vált a beléptetés a határon

2022. március 08. 16:31

A rendőrség új eljárásrendet követ a hiányos okmányokkal Ukrajnából érkező menekülők ügyintézésében.

2022. március 08. 16:31
null

Március 6-ától nem szükséges ideiglenes menekültgyűjtőhelyre menniük azoknak sem, akik útiokmány nélkül vagy hiányos okmányokkal érkeznek.

 A rendőrök beléptetés után még a határátkelőhelyeken ellátják az érkezőket ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolással, amely 30 napig biztosít számukra jogszerű magyarországi tartózkodást.

Az igazolással önállóan utazhatnak tovább magyarországi úti céljuknak megfelelően.

Azt írták, gördülékeny a beléptetés és az ügyintézés a határon.

A rendőrség továbbra is teljes kapacitással üzemelteti a közúti határátkelőhelyeket, hogy biztosítsa a folyamatos utasforgalmat – áll a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: Menekültek érkeznek Záhonyba
Fotó: MTI/Balázs Attila


 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DBZ22
2022. március 08. 23:48
Nem sokat segítettél vele , de elszánt ember vagyok :) Közben volt közel 2 órás migrénem .( nem is csoda , frontérzékeny vagyok ) :) Rohadjak meg ha nem voltam 100 szór a csengersimai határnál de a Román oldalon ott sosem mentem át és nem tudtam hogy Pete a neve . Mi lesz ott kamionos tüntetés ?
remenyjo
2022. március 08. 20:24
nem kén azért mindenkit ellenőrzés nélkül be engedni, nehogy a választáskor it is egy Majdan legyen !!!!
Muki46
2022. március 08. 19:32
A Belorussziában dekkoló színesek átnyergeltek Ukrajnára, onnan akarnak bejutni az EU-paradicsomba. Ez a rendelkezés segíti őket nemes céljaik elérésében.
3M..
2022. március 08. 18:08
A tegnapi 17 órás sor után ma Csengersima Peténél a fiúk ismét hét órát vesztegelnek a határon, sehol egy mobil wc a határőr facebookozik. Be kellene már fejezni a gépkocsivezetők emberszámba nem vételét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!