Bemutatták Magyarország fegyveres védelmi tervét Novák Katalinnak

2022. március 28. 16:50

A megválasztott köztársasági elnök májusi hivatalba lépése után a honvédség főparancsnoka lesz.

2022. március 28. 16:50
null

Novák Katalin hétfői Facebook-bejegyzése szerint Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka mutatta be neki az ország védelmi tervét.

„Nekünk, az ország vezetőinek az a feladatunk, hogy megőrizzük a békét és megvédjük a magyar embereket”

– írta a megválasztott köztársasági elnök.

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos feladatokról is tájékoztatást kapott

Ruszin-Szendi Romulusz a közmédiának nyilatkozva elmondta: a megválasztott köztársasági elnöknek jelentette, milyen feladatai, képességei vannak a honvédségnek.

Az orosz-ukrán háborúval kapcsolatos feladatokról és tervekről is tájékoztatást adott Novák Katalinnak, és arról is beszámolt neki, hol vannak jelenleg bevetésen magyar katonák – tette hozzá, ismertetve: a déli határ mentén folyamatosan támogatják a rendőrség munkáját, és szövetségi kötelezettségeket teljesítve a világ több pontján jelen vannak.

(MTI)

Nyitóképen Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel.
Fotó: MTI/Kékesi Donát

***

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát, hazánk minden magyar állampolgára eldöntheti milyen irányba tartson közös utunk.

Az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika? Esetleg még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból? Vagy csupán szeretné hazánk jelenlegi helyzetét reálisan látni, mielőtt döntést hozna saját és gyermeke jövőjéről? A Mandiner Választási Különszáma erre kínál lehetőséget!

A Mandiner Választási Különszámát ezekben az üzletekben vásárolhatja meg! 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Naggy
2022. március 29. 03:07
Hány még a V Vekker úr? "A cseh védelmi miniszter után a lengyel védelmi miniszter, Mariusz Blaszczak is úgy döntött, hogy nem jön a V4-es miniszterek magyarországi találkozójára. A Dziennik szerint a miniszter a Nemzetbiztonsági Tanács ülésén is megerősítette, hogy nem jön Budapestre. A Gazeta Wyborcza kormányzati forrásai a lépést azzal magyarázták, hogy Orbán Viktor a választások miatt nem akart kihátrálni Putyin mögül."
foldizs
2022. március 28. 22:13
Vajon Novák Katalin egy orosz támadás esetén azonnal letenné a fegyvert és aláírná, hogy az oroszok elcsatolják a Tiszántúlt?
scion
2022. március 28. 18:41
nevetséges, női "legfőbb hadúr"
Ólat a trolloknak
2022. március 28. 18:32
Nikktolvaj pöcs. Ha begorombulsz, akkor összetöröd a telefingott karosszékedet, kit érdekel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!