Az ukrán nagykövet szerint hazája Magyarország biztonságáért is harcol

2022. március 07. 22:03

Március 15-e után most 1956-tal példálózott Ljubov Nepop.

2022. március 07. 22:03
null

„Stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz” – üzente a magyaroknak nem is olyan rég az ukrán nagykövet. Most a HVG.hu-n válaszolt egy hosszadalmas írásban a kijelentését ért kritikákra. A nagykövet publicisztikájában kifejtette, hogy „amikor diplomáciai csatornákon keresztül arról beszéltünk, hogy a szigorú szankciókra a támadás előtt és nem utána van szükség, hogy megelőzzük Oroszország támadását,

Március 15-e után '56-tal példálózott

„Gondoljanak bele abba, milyen volt a magyaroknak, amikor 1956-ban senki nem hallotta meg a segélykérésüket. Vajon önök nagyon diplomatikusak voltak, amikor felszólították a Nyugatot, hogy segítsenek szembeszállni az orosz tankokkal?” – reagált azokra a hangokra, kik szerint nem volt túl diplomatikus, hogy segítséget kért.

„Nagyra értékeljük a Magyarország által nyújtott humanitárius segítséget, azt, hogy

támogatják az orosz agresszor ellen bevezetett szigorú szankciókat, köszönjük a menedéket, amit állampolgárainknak nyújtanak”

 – tette hozzá, mielőtt kifejtette volna, hogy újra felszólít minket, hogy nyújtsunk több támogatást Ukrajnának. 

Putyin szerinte nem áll meg Ukrajnánál

Nepop a publicisztikában elmondta, hogy „sokan mondták, hogy Putyin nem indít totális háborút Ukrajna ellen, ám ez bekövetkezett. Sokan mondják, hogy meg fog állni Ukrajnánál, mintha nem hallották volna, hogy

Putyin a NATO keleti tagországainak demilitarizálását is célul tűzte, amit ma Ukrajnától is követel.

Ezeknek a követeléseinek a mi országunkban már bombázással igyekszik érvényt szerezni. Önöket – egyelőre – még nem bombázza. A támadás megindításához nem volt szüksége arra, hogy Ukrajna bármivel provokálja. Nem lesz erre szüksége ahhoz sem, hogy tovább menjen, ha Ukrajnát elpusztította.”

Nepop szerint csak úgy védhetjük meg magunkat, ha Ukrajnát megvédjük

„Ha mi elbukunk, az orosz hadsereg nem ezer kilométerekre lesz önöktől, hanem itt a szomszédban. Csak úgy védhetik meg magukat és maradhatnak ki a háborúból, ha segítik Ukrajnát. Ez a kegyetlen igazság.”

Nem diplomatikus”

– tette hozzá Ljubov Nepop. „Felejtsék el a diplomatikusság hiányára hivatkozó sértődést, ahogy mi is elfelejtjük azokat a kemény szavakat, amiket időnként hozzánk intéznek” – jelentette ki.

Odaszúrt egyet Budai Gyulának is

„Dr. Budai Gyula miniszteri biztos nyilvánosan felszólította Ukrajna magyarországi nagykövetét. Azt hiszem, hogy illendő lenne ugyanígy, nyilvánosan és keményen felszólítani az orosz nagykövetet is, hogy az országa fejezze be a háborút Ukrajna ellen. Vagy ez a kérésem is méltatlan beavatkozás Magyarország belügyeibe?” – zárta mondandóját a nagykövet.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

 

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lynx
2022. március 08. 15:47
Zálátnájá bábuska! Pásli dámoj! Büszrtá!
Bömbi
2022. március 08. 11:28
Szerintem ez a nő bizonyíték arra, hogy más bolygón is van élet. Sőt ott is van Ukrajna! Biztos onnét küldték...
GéKI
2022. március 08. 10:29
Ahhoz, hogy a "segélykérő felhívás" teljesen autentikus, hiteles, és meggyőző legyen, a nagykovetasszony hangjánok akkor kelett volna először elcsuklania, amikor a kárpátaljai magyarságot ért kegyetlen atrocitások miatti fájdalmát fejezi ki, és kér térdennálva bocsánatot, az elkövetett fertelmes ( az emberiesség elleni bűntetteket is magában foglaló ) bűnök miatt. De nem... Ő nem ezt tette... hanem megint és megint és újra fenyegetőzött, és átkozódott. Nem, és nem, és újra csak nem, az ukrán társadalmat kell itt elítélni - hanem az ukrán vezetést, akik megint és megint, és megint, nem voltak képessek felmérni az ukrán nép érdekeit - nagyhatalmi gőggel léptek fel azok ellen ekik ellen úgy érezték hogy felléphetnek, ezekkel az eszközökkel - és amikor meg valaki ellenük használlta fel a nagyhatalmi eszközeit - akkor meg - még mindíg nem az egyenjogúság elvét alkalmazva, hanem az erőszakfölény kidomborítását szemelőtt tartva fenyegetnek meg egy szuverén országot és annak lekosságát - akik egyénenként is, és összeségében is, a rászurulók megsegítésében minden támogatást megadnak. A nagykövetasszony - amint látszik is, sem 48 - at sem 56 - ot nem érti, mert hogy a magyarság akkor sem az egyik sem a másik, alkalommal sem fenyegetett meg másokat, sem a "sírgödörrel" sem a jövőbeni következményekkel!
HuCon1
2022. március 08. 10:13
Ukránként 56-ot a szádra ne vedd még egyszer!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!