Tizenöt fokos lehűlés jön

2022. március 30. 16:46

Hétvégén havazhat is.

2022. március 30. 16:46
null

Nemcsak kiadós csapadék jön, hanem erős lehűlés is, hétvégén 10 fok alatt maradnak a maximumok – írta az Időkép.

A cikkből az is kiderül, hogy a hét közepétől egy mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, amely

az ország nagy részére hosszú idő után végre kiadós csapadékot hoz.

Sarkvidéki eredetű levegő tör be a térségbe

Azonban a ciklon hátulütőkkel is jár majd. A hátoldalán ugyanis berántja az Észak-Európa fölött felgyülemlett hideg, sarkvidéki eredetű levegőt, így 

hétvégére közel 15 fokkal visszaesik a hőmérséklet

– mutattak rá.

A maximumok szombaton és vasárnap a legtöbb helyen 10 fok alatt maradnak, amit az erős, helyenként viharos északias szél hatására még hidegebbnek érezhetünk.

Hajnalonként újra megjelenhetnek a fagyok, a magasabban fekvő területeken havazhat is – hívta fel a figyelmet az Időkép.

Nyitókép illusztráció. Fotó: JONAS WALZBERG / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2022. március 31. 01:59
Hidegfront nem hiányzik , barackfa -őszibarackfa most virágzik gyümölcsös virágzás előtt , banánfát kitakartuk . Eső nagyon kellene , 20cm mélyen a föld teljesen száraz . Van aki a búzát beszántja kiszáradt helyére kukoricát vet . Egész télen alig volt csapadék . Gyümölcsfákat locsoljuk ki ne száradjanak . Gyökér magot elszórtuk , előre egy 24 órára beáztattuk , róna alá locsoltunk komposzt - mag - komposzt locsolás végül föld takarás , bevált biztos kikel 3 hét alatt amúgy 6hét . Szárazföldben nem kel ki . . Hátha valaki hasznát veszi csak azért írtam le.
egy genetikusanalattvaló
2022. március 30. 19:01
Legyen bármilyen idő, egy a biztos.. Minden kormánypárti szavazónak el kell menni szavazni a FIDESZ-re mind az egyéni jelöltre, mind a listára. A népszavazáson pedig mind a négy kérdésre a NEM választ behúzni! 1 Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak? 2 Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek? 3 Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be? 4 Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg? 4x NEM
matykox
2022. március 30. 18:53
Na, lehet tréningezni, hogy mi lenne ha a moslék nemzetietlen front jutna kormányhoz! Egy szál ingben ki lehet ülni a balkonra vagy a teraszra. Vagy szavazni a FIDESZRE!
békalepcse
2022. március 30. 18:29
Ilyen időben az internácik legfeljebb a balkonon kapirgálják meg a frissen vetett tarhonyájukat, hál Istennek. Mi jobbosok el kell menjünk ha cigánygyerekek potyognak az égből akkor is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!