Szigetszentmiklós baloldali alpolgármestere a Fidesz-KDNP jelöltjét támogatja

2022. március 31. 11:35

Zűrzavar támadt Pest megye 8-as számú egyéni választókerületében. A baloldali alpolgármester a kormánypárti jelöltet ajánlja a Gyurcsány-párti jelölttel szemben.

2022. március 31. 11:35
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Jaksa-Ladányi Emma, a Szigetszentmiklós baloldali összefogáspárti alpolgármestere a kormánypártok jelöltjét támogatja – derült ki legfrissebb Facebook-posztjából, miután megosztotta a Pest megye 8-as számú egyéni választókörzetében induló Bóna Zoltán bejegyzését.

Ebben az áll: a szigethalmi háziorvos, Dr. Békássy Szabolcs azért ajánlja Fidesz-KDNP-t április harmadikán, mert Bóna elkötelezett támogatója az alapellátás és a járóbeteg-ellátás térségi fejlesztését érintő szakmai törekvéseknek. „Személyében látom a garanciát arra, hogy választókerületünk egészségügyi és szociális ellátása megfeleljen a kor és választókerületünk agglomerációs helyzetéből fakadó kihívásoknak.”

Jaksa-Ladányi posztjához az alábbi magyarázatot fűzte: „Ha egészségügy, úgy számomra Szabolcs az iránytű. Gyerekkora óta ismerem. Édesapja élethivatását folytatja, akiről az Orvosi Kamara megalapította a Békássy Koppány háziorvosi életműdíjat. Szabolcs eddigi életútját és hitelességét illetően bennem nincs kétség.

Nem gondolom, hogy cukifotós üzengetéssel bármit meg lehet oldani az egészségügyben. Azt is látom alpolgármesterként, hogy a Jószaiék messze elkerülik a nyugdíjasok világát. Nekik a mi korosztályunk csupán egy választói célcsoport. Kedves ismerőseim, sajnálom, hogy Velük kapcsolatban nem tudok Nektek jobb hírt hozni.”

Jaksa-Ladányi nem először kritizálja nyíltan korábbi szövetségeseit, a helyi DK mellett volt már csörtéje Márki-Zay Péter egyik legközelebbi bizalmasával, Nagy János polgármesterrel is. Talán épp ezért került szóba a legutóbbi képviselő-testületi ülésen a leváltása.

Mint arról beszámoltunk, 2,5 év kellett ahhoz, hogy atomjaira hulljon Szigetszentmiklóson a szivárványkoalíció. Frontvonal nyílt már az ellenzéki előválasztási procedúrát megelőzően a város első embere és a Gyurcsány-párti helyettese között. Kiélezte az ellentéteket, hogy Jószai Attilától indok nélkül, hirtelen vált meg Nagy János. Bár a DK-s politikus időközben visszakapta pozícióját, de alpolgármesteri illetményét jelentősen lecsökkentették. A most kialakult állapotok viszont egyértelműen az ellenzéki előválasztásokra vezethetőek vissza. Jószai Teodóra mellett ugyanis parlamenti helyre vágyott a polgármester is. Szoros küzdelemben, de a Gyurcsány-párti jelölt győzött. Mi több, Márki-Zay emberét eltiltotta attól, hogy mellette kampányoljon.

, 2,5 év kellett ahhoz, hogy atomjaira hulljon Szigetszentmiklóson a szivárványkoalíció. Frontvonal nyílt már az ellenzéki előválasztási procedúrát megelőzően a város első embere és a Gyurcsány-párti helyettese között. Kiélezte az ellentéteket, hogy Jószai Attilától indok nélkül, hirtelen vált meg Nagy János. Bár a DK-s politikus időközben visszakapta pozícióját, de alpolgármesteri illetményét jelentősen . A most kialakult állapotok viszont egyértelműen az ellenzéki előválasztásokra vezethetőek vissza. Jószai Teodóra mellett ugyanis parlamenti helyre vágyott a polgármester is. Szoros küzdelemben, de a Gyurcsány-párti jelölt győzött. Mi több, Márki-Zay emberét eltiltotta attól, hogy mellette .

Nyitókép: Facebook

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emery4919
2022. április 01. 13:38
F@sza :-)
Papamaci1957
2022. április 01. 09:42
Amúgy jó a kép. Mit mondott erre Horn Gábor 2008-ban? "Kemény csapat!"
Gyzoltan
2022. április 01. 07:21
Ez egy olyan szavazás lesz, ahol az ellenzéknek is meg kell fontolnia, hogy hová teszi a voksát! Biztos lehetett volna eredményesebb a Fidesz kormányzat, biztos, hogy rengeteg dolgot lehet a számlájára írni, jót is rosszat is, de az is biztos, hogyha döccenőkkel is, de csak a jelenlegi kormányzat képes továbbvinni Magyarország ügyeit... Ez a kritikus időszak alkalmatlan a teljes bizonytalansággal járó változtatásra! Arról nem is beszélve, hogy az ellenzék prominens személyei, támogatói óriási pénzeket fektettek be Orbán megbuktatására, és senki ne gondolja, hogy sikerük esetén, nem a többszörösét, a sokszorosát fogják elvonni a közösből.., amint a múltban is tették!
Lajoss
2022. március 31. 19:09
Fantasztikus hír.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!