Gyurcsány embere megtiltotta Márki-Zay bizalmasának, hogy mellette kampányoljon

2022. március 20. 16:00

Egyértelműen atomjaira hullott a szivárványkoalíció Szigetszentmiklóson. Helyzetkép Pest megye 8-as számú egyéni választókörzetének székhelyéről!

2022. március 20. 16:00
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Gyurcsány Ferenc embereinek és Márki-Zay Péter bizalmasának csatározása odáig fajult Szigetszentmiklóson, hogy ott is működésképtelenné vált a baloldal.

Minap a város költségvetésének elfogadásával akadtak problémák. Nagy Jánosék javaslata végül átment a képviselő-testületi ülésen, de csak egy közjátékot követően, amely egészen új frontvonalat nyitott a korábban összefogáspárti képviselők között.

Az már köztudott, hogy több mint egy éve áll a bál a település első embere és a Gyurcsány-párti alpolgármestere, Jószai Attila között. Márki-Zay bizalmasa előbb kiszórta maga mellől helyettesét, majd visszahelyezte pozíciójába, de fizetése jelentősen lecsökkent, hiszen Nagy minden feladatot elvont egykori „szövetségesétől”. A polgármester és Jószai is fut a maga igazáért, utóbbi persze a járandóságáért is. A szélmalomharc legújabb fejezete, hogy a felek a Miniszterelnökségtől kapott válaszlevélben azt a javaslatot kapták, menjenek perre, hogy eldőljön Jószai elmaradt illetményének kérdése. „A törvényességi felügyeleti eljárás nem terjed ki az érintett által hozott azon döntésekre, amelyek alapján munkaügyi vitának vagy közszolgálati jogviszonyból származó vitának, jogszabályban meghatározott bírósági vagy közigazgatási hatósági eljárásnak van helye” – áll a Mandiner.hu által megszerzett dokumentumban.

Az viszont már egészen új aspektusa az ellentéteknek,

Előbb a büdzsé vitájakor próbálta felhívni arra a figyelmet, hogy miközben Jószai Teodóra (a baloldali összefogás DK-s országgyűlési képviselőjelöltje, az ugyancsak parlamenti bársonyszékre vágyakozó polgármester előválasztási ellenfele – a szerk.) arról beszél kampányában, megtelt a Csepel-sziget, addig férje azon munkálkodik, hogy minél több területet vonjon Szigetszentmiklós belterületébe, utat adva ezzel az újabb beruházásoknak. A városvezető megvonta a szót helyettesétől. Később pedig már a momentumos Gyurcsik József állt elő egy javaslattal, hogy váltsák le az LMP-támogatású alpolgármestert.

Jaksa-Ladányi Facebook-oldalán is kifakadt. „A Csepel-szigetnek nem a Jószai-család és a telekspekulánsok sumák ügyeskedéseire van szüksége. A közösségi közlekedés fejlesztésére szánt sok tíz milliárd forint és rengeteg erőfeszítés olvadhat el pár év alatt, ha eközben a szigetszentmiklósi ipari övezetben gombamód engedjük szaporodni a logisztikai csarnokokat és özönleni a kamionokat az utakra. A Jószai-terv már elkezdődött! Az Összefogás jelöltje pusztán a megtévesztő csomagolás része!” Egy, a bejegyzése alatti hozzászólásban pedig úgy fogalmazott:

Szerintem nem sarat dobálok, két éve tiltakozom. Nem erre a városfejlesztési politikára kértük a felhatalmazást 2019-ben.”

 

***

 

Érdekesen alakul Szigetszentmiklóson az országgyűlési választási kampány is. Ugyancsak egy Facebook-bejegyzésből értesülhettek a helyiek arról, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) színeiben politizáló polgármesterük miért nem kampányolt egy percet sem az ellenzéki összefogás által indított DK-s jelölt mellett. Pár hete Nagy azt írta, Márki-Zay aktivistái a billegő körzetben veszik ki részüket. „Azoknak segítünk, akik igényelték az ellenzéki kampányban való részvételünket.”

Március 14-i kommentjében viszont már úgy reagált egy kampányfelvetésre: „Nem korrekt, hogy Önök (DK-sok – a szerk.) állandóan ránk mutogatnak, közben azt kérik, hogy ne segítsünk Pest megye 8-as számú egyéni választókörzete jelöltjének! (…) Tehát Pest 8. jelöltje (Jószai Teodóra – a szerk.) kifejezetten kérte a helyi Kossuth Kört, hogy ne segítsen neki. Ezért segítünk más választókerületek jelöltjeinek, legyenek azok DK-sok, civil vagy jobbikos jelöltek.” Egy későbbi hozzászólásból kiderült az is, hogy Jószaiék mindezt írásban kérték.

Magyarán:

Nyitókép: Facebook 

***

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát, hazánk minden magyar állampolgára eldöntheti milyen irányba tartson közös utunk.

Az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika? Esetleg még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból? Vagy csupán szeretné hazánk jelenlegi helyzetét reálisan látni, mielőtt döntést hozna saját és gyermeke jövőjéről? A Mandiner Választási Különszáma erre kínál lehetőséget!

A Mandiner Választási Különszámát ezekben az üzletekben vásárolhatja meg! 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Frutti
2022. március 21. 07:49
becsajoztál?
Csak felfelé
2022. március 21. 07:20
Ez a cikk egy aljas rémhír terjesztő cikk! Kiderül, hogy MZP nem mini Feri, nem Gyurcsány bábja.
Monongahela
2022. március 21. 00:00
Told neki hátulról, Feri!
Péterpéter
2022. március 20. 23:46
Ez az összefogás = bal alsó madárfogás? :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!