Nekiment Róna Péternek a volt jegybankelnök

2022. február 14. 17:53

Keményen bírálta Facebook-oldalán Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) korábbi elnöke Róna Pétert.

2022. február 14. 17:53
null

Mint arról mi is beszámoltunk, a baloldal hétfői közleménye alapján megállapodtak az ellenzéki pártok abban, hogy Róna Pétert jelölik államfőnek. Simor András közgazdász, aki Matolcsy György előtt (és Járai Zsigmond után), 2007. március 3. és 2013. március 3. között a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke volt, Róna Péter jelölésének hírére Facebook-oldalán reagált – írta a Világgazdaság.

„A könyvvizsgáló cégeket sokszor megvádolják azzal, hogy szinte bármilyen mérleget aláírnak és szemet hunynak ügyfeleik kisebb-nagyobb disznóságai felett”– kezdte Simor András a „Róna, mint köztársasági elnökjelölt” című bejegyzését. „A kétezres években volt szerencsém egy könyvvizsgálással is foglalkozó nagy nemzetközi tanácsadó céget vezetni. Azalatt a hét év alatt, amíg ott voltam, egy esetben mondtuk azt, hogy egy ügyfél mérlegét nem írjuk alá, és inkább lemondunk a megbízatásunkról. Az ok az volt, hogy olyan összegeket számoltak el bevételként, amelyek nem voltak valósak, így a pénzügyi beszámolójuk nem a valóságot tükrözte” – folytatta a volt jegybankelnök. 

Meg is nevezte a vállalkozást: ez a NABI volt, amelynek igazgatósági elnöki posztját Róna Péter töltötte be. 

Egyébként, ha valaki üzletembereket megkérdez Budapesten, akiknek volt kapcsolata Rónával, sok jót nem hall róla. Véleményem szerint egy teljesen erkölcstelen figura”

– tette hozzá Simor. Megjegyezte azt is, hogy ő már egy ideje sem nem háborodik fel és nem lepődik meg semmin, de Göncz Árpád századik születésnapját követően ez a hír sokkolta. „El sem tudom képzelni, mit jelent ez a hír az ellenzéki összefogás egészére nézve” – zárta sorait Simor.

Nyitókép: MTI / Soós Lajos

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eredmeny
2022. február 17. 14:56
Igen, a kor . Egy 79 éves embernek szerintem nem kellene ez a pozíció ( itt nem Róna alkalmasságáról beszélek!) A katolikus egyház -- szerintem helyesen -- 75 éves korban kötelezi a püspököket és minden ennél nagyobb címet viselő személyt adja be lemondását. Tehát ha az illető személy továbbra is alkalmas ( és ezt munkája, csaknem teljes " életpályája" alapján nem nehéz megítélni) és nincs olyan fiatalabb ( középkorú) aki az adott címet " kiérdemelné , akkor az idősebb is működhet tovább korábbi " címével és rangjaival". Ezt " főnökei döntik el, lévén a katolikus egyházban ez így szokás... ( Egyházi tv. + hagyományok) A mostani viszonyok között a jelölés is jól mutatja az ellenzéknek sem programja nincs, de még egy kompetens jelöltet sem tud állítani, és ez nem válik az ország javára ( hiszen nincs tényleges verseny stb.).
NeMá
2022. február 15. 08:29
Köztudott, hogy pl. Gyurcsány vagyon bevallásából kiderül, bevásárolt állam kötvényből(ha valaki bízik Orbánban és Matolcsy/Varga csapatban az ő), gondolom Simor is. Na képzeljétek mi lenne ha a moslék nyerne! Meg Gyurcsánynak és Dobrevek van fiatal gyereke, neki sem akarhatnak egy ilyan fos bandát :) Nem akarnak nyerni, a parlamentben bent vannak, kormányváltást viszont nem akarnak, esetleg késöbb! Sorost a vén hülyét meg fejik amíg csak él :)
matykox
2022. február 15. 07:46
Sajnálatos, de a Simor pontjával kell egyetértsek. Az, amit saját meglehetősen limitált "versenyszférai" tapasztalataim mutattak a Róna emberről, nem igazolják a Simorével ellentétes vélemények jogosságát. Róna hasonlóan erkölcsös ember, mit ez a Makimajom, aki most a színpadon ugrál.
enes
2022. február 15. 07:30
Baráti tűz "onsor" Ciprus Andrástól
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!