„Huncut pici gazember” – Király Júlia annyira kiakadt Róna Péter jelölésén, hogy levelet írt Márki-Zaynak

2022. február 19. 18:01

A volt MNB-alelnök jelezte a miniszterelnök-jelöltnek: nem vállal nyilvános szerepléseket. „Egyszerűen mostantól nem fogok ráérni” – tette hozzá.

2022. február 19. 18:01
null

Főhet a feje Márki-Zay Péternek – legújabban például azért, mert egyik tanácsadója, volt jegybank-alelnök Király Júlia annyira kiakadt Róna Péter államfői jelölésén, hogy nem vállal nyilvános szerepléseket. 

Ismert: az Oxfordban élő közgazdászt egy hete tette közársaságielnök-jelöltté a hat pártelnök és Márki-Zay Péter, a döntést egyébként Jakab Péter jelentette be hétfőn. Róna a korábban esélyesebbnek gondolt Iványi Gábor lelkész helyett lesz az ellenzék közös jelöltje a március 10-i államfőválasztáson, és úgy tűnik, ez mély sebeket hagyott az ellenzéki pártok egymás közti viszonyában.

Emlékezetes: két napja Gyurcsány Ferenc tőle szokatlanul, a Facebookon vádolt meg ellenzékieket azzal, hogy hamisan szivárogtattak a Telexnek – mely portálhoz egyébként helyreigazítással is fordult. Az ok: a Telex azt írta, hogy Iványi Gábor jelölését a Jobbik meg tudta fúrni, méghozzá úgy, hogy ebben a DK nem akadályozta meg.

Ezzel szemben Gyurcsány azt állítja, hogy a DK Iványi Gábor jelölésének elkötelezett támogatója volt.

Külső szemlélőként az bizonyosan látszik, hogy a Jobbiknak lehetett nagy szerepe a metodista lelkész megfúrásában, ezt erősíti az is, hogy Iványi pénteken belerúgott egyet az egykori szélsőjobboldali pártba. Megy tehát a marakodás a baloldalon belül, ahogy pénteki vezércikkünkben írtuk: az ellenzék azt is elrontja, amit nem lehet.

Az ATV.hu szombati cikke szerint Király Júlia sem örül Róna Péter jelöltségének. A portál azt írja hogy az MNB volt alelnöke a miniszterelnök-jelöltnek és az ellenzéki pártok gazdaságpolitikai szakpolitikusainak írott levelében jelentette be e hét hétfőn, hogy a továbbiakban nem vállal nyilvános szereplést az ellenzék kampányában. Ezt azonban nem akarta a nyilvánosságban közölni, mert attól tartott, ártott volna az ellenzéki kampánynak.

A levelet Király hétfő délután írta, a címzett Márki-Zay Péter és a hatpárti ellenzék gazdaságpolitikai döntéshozói. Király bejelentette: a továbbiakban a nyilvánosság előtt nem képviseli az egyesült ellenzéket, mert egy esetleges, Rónára vonatkozó kérdésre nem tudna mást válaszolni, mint hogy az ellenzéki államfőjelölt egy „huncut pici gazember”.

Király Júlia a döntését indokló levelében rendkívül súlyos vádakat fogalmazott meg Róna Péter egyetemi és vállalkozói pályafutásával kapcsolatban, majd emlékeztette az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, hogy Róna őt (mármint Király Júliát) személyében számtalan alkalommal nyíltan megtámadta,

a devizahitelezés elterjesztéséért felelős „hét főbűnös” egyikének nevezve őt.

Erről mi is írtunk, ebből a cikkünkből kiderül, kiknek ment még neki a baloldali szereplők közül Róna tíz évvel ezelőtt. (Igen, az Iványit támogató Gyurcsány is köztük van.)

Király a levelében egyébként kijelentette, hogy nem akar károkat okozni az egyesült ellenzéknek – leszögezte: minden nyilvános szerepléséről lemond, és a háttérbe húzódva „próbál szurkolni” azért, „hogy megbukjon ez a rendszer”.

Király Júlia döntését véglegesnek, de nem nyilvánosnak nevezte. „Egyszerűen mostantól nem fogok ráérni” – tette hozzá. Annyi kiutat hagyott a helyzetből, hogy kijelentette:

amennyiben Róna Péter valamilyen okból mégsem vállalja a jelöltséget, „visszalépése máris felejthető”.

Az ATV.hu kereste az egykori MNB-alelnököt, de nem érték el.

Nyitókép: Mátrai Dávid

 

Összesen 222 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2022. február 23. 08:49
Ez a banyarém intézte el a Malevot és a repteret..
Sany Xepi
2022. február 20. 12:35
Hát ahogy nézem ez már nem a Király, hanem a Vasorrú Bába....
Daily
2022. február 20. 11:48
Csak az Iványi szerű emberekkel tudnák elképzelni az európai Izrael 3.0-át. Róna nem dolgozna értük, hogy ennyire felháborodott rajta?
Józsi6
2022. február 20. 10:25
Király Júlia és elvbarátja, Simor András csak kussoljon, de jó hosszú ideig. Ők tartották mesterségesen magasan az alapkamatot, hogy a külföldi hitelezők mesés pénzt keressenek rajtunk.( Ők ezért mit kaphattak ?) Amikor megszűntek pozicióban lenni, azonnal tudta a Fidesz csökkenteni az MNB alapkamatát. Sokszáz milliárd szárad a lelkükön - ami MIND külföldre ment. Fehérgalléros hazaárulók. Többet ártottak, mint Újhelyi, Niedermüller, Botmixer Katka együttvéve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!