Itt érheti el a pedofil-nyilvántartást

2022. február 01. 09:57

A nemi erkölcs elleni bűncselekményt elkövető személyekre vonatkozó adatokat a magyarorszag.hu/pedo oldalon bárki lekérheti.

2022. február 01. 09:57
null

„Elérhető a név szerint kereshető pedofil-nyilvántartás. Ezzel a pedofilellenes törvénycsomag utolsó eleme is hatályba lép” – idéz a Magyar Nemzet Kocsis Máté Facebook-bejegyzéséből.

Mától megismerhetővé váltak a gyermekeket sértő nemi élet szabadsága vagy nemi erkölcs elleni bűncselekményt elkövető személyekre vonatkozó adatok,

Az aloldalt ügyfélkapun keresztül a család fül alatt a gyermekvédelem menüponton keresztül lehet elérni. 

„Ha valaki esetében felmerül a pedofília gyanúja, a szülők, hozzátartozók és a gyermek felügyeletét ellátók az ügyfélkapun keresztül ellenőrizhetik. A lista nevet, településszintű címet, fényképet, illetve a kapcsolódó bűncselekmény részleteit tartalmazza. A bűnügyi nyilvántartás egy szeletének megnyitásával eszközt adunk a szülőknek, hogy megvédjék a gyermeküket” – magyarázta posztjában Kocsis Máté. 

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
APA152
2022. február 01. 21:10
„Elérhető a név szerint kereshető pedofil-nyilvántartás. " Nagyon helyes. És ugyan ezt kellene tenni a gyilkosokkal,és az erőszakos bűncselekményt elkövetőkkel is. Remélem annak is eljön az ideje. Nehogy már előbbre való legyen az ők "személyiségi jogaik " mint az áldozatoké !!
Box Hill
2022. február 01. 16:20
Rákattintottam a pedo oldalra, de a DK honlapja nyílt ki.
vtznmnksr
2022. február 01. 15:07
Nem egy volt szadeszos politikusról fog mostanság a lepel lehullani.
robipecs
2022. február 01. 14:12
Azért a webcím-választás nem éppen tökéletes. Ezt nem a Magyarorszag.hu-ra kellett volna tenni, mert áthallásos, hogy mintha Mo. lenne pedo.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!