Márki-Zay a Fidesz-előnyt jelző Závecz-kutatásról: A meggyőződésem szerint ez nem így van, hál'istennek

2022. február 15. 20:12

„Ezer ember ott volt Pécs főterén” – többek között ezzel indokolta a miniszterelnök-jelölt, hogy a kormánypárti vezetést mutató felmérés ellenére miért optimista. „Nagyon sajnálom, hogy ilyet mondtam” – utalt a fasisztázós mondatára Márki-Zay.

2022. február 15. 20:12
null

Márki-Zay Péter volt a kedd esti Egyenes Beszéd vendége. A miniszterelnök-jelöltet többek között újabb botrányos mondatairól, a Závecz legfrissebb kutatásáról és a közös listáról kérdezték.

Márki-Zay Róna Péter jelöltségéről elmondta: azért is esett rá a választás, mert mögötte alakult ki a teljes konszenzus.

„Lassan nincsen nap, hogy ne kellene valamit megmagyaráznia” – tért át egy másik témára a műsorvezető, miközben az előbbi mondatra Márki-Zay Péter egyetértőleg hümmögött. „Hogy lehet ezt félreérteni?” – kérdezte Szöllősi Györgyi a fasisztázós, kommunistázós mondatra utalva.

„Nagyon sajnálom, hogy ilyet mondtam. Ezt nem... egyértelműen arra utaltam, hogy Orbán Viktor mi mindent képvisel” – próbálta a már ismert magyarázattal megindokolni,

hogy ő nem is azt mondta, mert másra gondolt.

Márki-Zay ezután megmagyarázta azt is, hogy ő nem is sértegette a nőket. „Nyilvánvalóan nem helyesírást akartam mondani, hanem írásképet, az írásképéből látszott. Bocsánat, egy keresztrejtvényben elég nehéz helyesírási hibát véteni, ezt az intelligens emberek tudják. De tételezzük fel, tehát írásképről van szó: miért gondolja az ember valakinek az írásképéről, hogy nő? Nem azért, mert rondább, épp ellenkezőleg” – magyarázta Márki-Zay.

A következő téma a Závecz Research február elején készült, tegnap nyilvánosságra hozott felmérése volt, miszerint

a tavalyi évben a Závecz méréseiből kirajzolódó enyhe ellenzéki előnyt kétszázalékos Fidesz-vezetés váltotta fel.

„Mi az oka, hogy a friss kutatások szerint nyílik az olló?” – kérdezték a politikust a számokról.

„Ennek millió oka lehet, hogy a kutatásokban mi zajlik, de nekem a meggyőződésem szerint ez nem így van, hál'istennek” – válaszolta Márki-Zay, aki ezt azzal indokolta, hogy „a legtöbb körzetben hamar összeszedtük az aláírásokat”.

„7 óra alatt összeszedtünk 200 000 aláírást, emlékezzen, múltkor 7 hétbe telt a népszavazási aláírásgyűjtés” – folytatta Márki-Zay, aki nem részletezte, hogy mire alapozza a fenti állítását, de valószínűleg arra gondolhatott, hogy mind a 106 körzetben kétezer aláírást gyűjtöttek szombaton – az előírt ötszázat meghaladva. Hogy ez minden körzetben így volt-e, és mindez 7 óra alatt történt-e, arról egyébként nem találni sehol egzakt információt.

„1000 ember ott volt Pécs főterén” – indokolta még egyszer Márki-zay, hogy a mérések ellenére miért optimista.

Szóba került a közös lista, amiről Márki-Zay két napja a Partizánban azt nyilatkozta, hogy akár a végső határidőig, azaz február 26-ig elhúzódhat.

Először a három roma jelöltről esett szó, mely témában úgy látszik, hogy a hatpárti koalíció enged – a hetedik frakció kérdésétől eltérően – Márki-Zay Péternek, és három párt – a Jobbik, a Párbeszéd és a Momentum – befutó helyre tesz egy-egy roma származású politikusát.

Márki-Zay erről elmondta: nagyon örül a fejleményeknek, mindhárom politikus személye megfelel az elképzeléseinek és elvárásainak.

A teljes közös listáról elmondta: nem tud garanciát vállalni, hogy a héten összeáll a végleges baloldali lista, csak arra vállal garanciát, hogy „határidőre meglesz”. Az egész témakört egyébként „lényegtelen kérdésnek” minősítette Márki-Zay.

Kérdésre az is kiderült: a Partizánban tévesen mondta azt Márki-Zay, hogy ezen héten lesz az ellenzéki program bemutatója,

valójában február 25-én kerül arra sor.

A programról elmondta: „éppen ma meséltem egy újságírónak, hogy nincsen olyan terület, nincsen olyan szavazó, aki ne járna jobban azzal, hogyha Orbán Viktor helyett tisztességes emberek fogják vezetni ezt az országot.

„Én azt látom, hogy mindenkinek jobb lesz: az infláció megfékezésével, a korrupció megszüntetésével, több út fog épülni, fejlesztjük az egészségügyet, magasabb bérek lesznek, folyamatosan, nem csak 12 évente, hanem minden évben fogjuk tisztességesen emeljük a nyugdíjt és a minimálbért. A legelkötelezettebb Fidesz-szavazók is őrült jól fognak járni, ha nem Orbán Viktorra szavaznak” – mondta Márki-Zay.

 

Összesen 219 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. augusztus 14. 14:06
aprilis3-an lathatad MAkiZaj, hogy biza igy van es te a baloldallal egyetmeben hazudtok !
DonCiccio
2022. június 11. 11:05
Tisztelt Szerkesztőség !!!!! A választásoknak vééégee mááár!!! Miért mindig csak a hódmezővásárhelyi polgármestert szemlézik ??? Mit mondott mostanában a dombóvári, a vésztői a makói meg a kaposmérői polgármester ??? Szemlét kérek arról miket mondtak !!!!!
olajfa1
2022. május 26. 12:37
BETEG VAGY KOMA! kezeltesd magadat!
Chardonnay99
2022. május 18. 19:26
MZP pár év múlva kommunikációs tanácsadó lesz, ha így folytatja, vagy hírolvasó az ATV-n. Ott legalább csak fel kell olvasni a súgógépen megjelent szöveget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!