Kurier: Putyin bünteti a Nyugatot, és Orbán csendben hallgat

2022. február 02. 10:18

Az osztrák lap R. Daniel Kelement, a philadelphiai Rutgers Egyetem politológusát idézi, aki szerint a magyar miniszterelnökkel sikerül az orosz elnöknek aláásnia az európai biztonságpolitikát.

2022. február 02. 10:18
null

Vlagyimir Putyin kedden először beszélt nyilvánosan az ukrajnai válságról december óta – és nemcsak az volt figyelemre méltó, amit mondott, hanem az is, hogy ki állt mellette, írja a Kurier. A szerző szerint ez egy egyértelmű üzenetet hordozó fellépés volt, amelyet gúnyos jelnek nevezett. Orbán Viktor, aki nemcsak az EU, hanem a NATO képviselője is, állt a Kreml vezetője mellett – és feltűnően hallgatott, amikor Putyin kirohanásai elhangoztak. Ő volt az első nyugati kormányfő, akit meghívtak Moszkvába az ukrán határon történt eszkaláció óta – mivel

ahogy R. Daniel Kelemen, a philadelphiai Rutgers Egyetem politológusa nevezi. Orbánnal sikerül Putyinnak aláásnia az európai biztonságpolitikát – mondta a politológus. A szerző szerint ebben kedden sikerrel járt.

Orbán Viktor nem bírálta Putyint, csak arról beszélt, hogy békemisszió a moszkvai látogatása, és a magyar modellt hangsúlyozta, amely szerint NATO-tagként is lehet baráti viszonyban lenni a Kremllel. Magyarország miniszterelnöke a szerző szerint elővigyázatosságból ellenezte a szankciókat: azok szerinte csak kudarcot vallanának, és dicsérte Oroszország gazdaságát, amely sokkal erősebb, mint azt a Nyugat gondolja. Magyarország már a látogatás előtt egyértelmű jeleket küldött a többi NATO-tag elégedetlenségére azzal, hogy elutasította a NATO-csapatok állomásoztatását saját országában – tette hozzá a szerző.

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Abafy Alfréd
2024. január 02. 17:27
ez a Dani nem e a kelemen Anna zabigyereke? merthogy esze annyi van, pontosan
Abafy Alfréd
2024. január 02. 17:21
egy újabb szarházi amerikai ( amerikai ? ) Daniel Kelemen okoskodik Magyarországról. Nem a Kelemen Anna pornómodel zabigyerekét tisztelhetjük az úrban ?
Belakiss
2022. február 03. 08:54
Oroszország gazdasága pontosan annyivan gyengébb, mint ahogy Orbán mondta, mint amennyivel a magyar gyengébb annál, amit a propaganda harsog. Áprilisban jön a krach.
BBrutus
2022. február 02. 19:17
Orbán hallgat, mert Putyin szívatja a Nyugatot. A Nyugat meg 56-ban hallgatott és hagyott magunkra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!