Még mindig nem állapodtak meg az ellenzéki pártok a közös listáról

2022. február 18. 07:47

Márki-Zay egyedülálló, „sorsolásos” felvetése után Kunhalmi Ágnes elismerte: továbbra sincs döntés a mandátumokról.

2022. február 18. 07:47
null

„Folynak a tárgyalások, meg fogjuk hozni a megoldást, együtt” – így fogalmazott az MSZP-s Kunhalmi Ágnes, aki az ATV Egyenes beszéd című műsorában tulajdonképpen elismerte, hogy továbbra sincs meg az ellenzéki összefogás közös listája.

Ahogy korábban megírtuk, Márki-Zay Péter a listaállítás körüli konfliktusokat enyhítendő azt javasolta, hogy a még befutónak számító 43–47. helyeket sorsolják ki egymás között a pártok, és így az utolsó, esélyes helyek ügyében zárják le a vitát azzal, hogy mindenki egyaránt kockázatot és kompromisszumot vállal a mandátumelosztásban. Erről a javaslatról az ellenzéki pártelnökök szerda este egyeztettek, de ahogy az Kunhalmi tévés szerepléséből kiderült, megoldás nem született csütörtökre sem.

Az MSZP társelnöke az ATV műsorában arról beszélt, hogy Márki-Zay sorsolásról szóló javaslata azoknak nem tetszett, akiknek az sem tetszik, hogy az előválasztáson leadott szavazatokat is figyelembe veszik a lista kialakításánál.

Nyitókép: Facebook

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bpe
2022. február 18. 12:00
nincs közös listátok, mert a közös list - átok. :3
Senye Péter
2022. február 18. 10:59
Ha esetleg győznek, utána sem. Jöhet majd egy előrehozott választás.
Google
2022. február 18. 09:35
Az ellenzéki szavazóknak tényleg mindegy, ők az ördög minden pereputtyát is beszavaznák, csak ne Orbán, csak ne a Fidesz-KDNP legyen! Amellett mindnek van némi vaj a fején, ha kijön a fényre, olvadni kezd.
states
2022. február 18. 09:09
Eccpecc, kimehetsz, óvodások ezt szokták használni a sorsoláshoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!