Márki-Zay azt javasolja az ellenzéki pártoknak, hogy sorsolással döntsenek a közös lista utolsó befutó helyeiről

2022. február 16. 17:11

A baloldal jelöltje rövidre zárná a listaállítást.

2022. február 16. 17:11
null

Márki-Zay Péter javaslata szerint a még befutónak számított 43-47. helyeket ki kéne sorsolni egymás között az ellenzéki összefogás hat pártjának – értesült a Telex. A baloldal közös miniszterelnök-jelöltje a hírportálnak megerősítette, hogy valóban tett ilyen javaslatot, de bővebben nem akart beszélni a tárgyalásokról. Márki-Zay Péter azt is elárulta, hogy bízik a konfliktusos helyzet mihamarabbi lezárásában.

„A pártok egymás közötti tárgyalásairól nem szoktunk és nem is szeretnénk nyilvánosan kommunikálni, de vannak ötletek, felvetések, és

annyit elismerek, valóban tettem arra is javaslatot, hogy döntsenek sorsolással

– mondta a portálnak Márki-Zay Péter.

Komoly tétje van, hogy a pártok minél hamarabb közös nevezőre jussanak az országos lista ügyében. A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) választások tisztaságát ellenőrző-felügyelő testületében ugyanis csak így lehet jelen az Egységben Magyarországért pártjainak közös delegáltja, és nem mellesleg az országos listaállítás után kimért állami kampánytámogatást is csupán azoknak a jelölőszervezeteknek utalják ki, amelyek országos listájukat bejegyeztették. A Telex értesülései szerint Márki-Zay a Nemzeti Választási Bizottságba küldeni tervezett delegált mihamarabbi megjelölése érdekében szeretné végre lezárni ezt a kérdést, amivel pedig több párt is egyetért.

A miniszterelnök-jelölt korábban lemondott a hetedik, civilekből álló frakció igényéről, cserébe pedig azt kérte, hogy három roma politikust befutó helyen, az első harmincban tegyen listára az ellenzéki pártszövetség. A kérés teljesülni látszik, miután a Párbeszéd, a Momentum és a Jobbik is előállt a maga roma jelöltjével.

Nyitókép: Valeria Mongelli / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2022. február 16. 22:13
Tehát lesz 47 moslékos képviselő a 200 fős Parlamentben szerintük. Ok.
misi1962
2022. február 16. 22:03
inkább párbajozzanak első vérig vagy mint a gladiátorok cirkuszt és kenyeret a népnek
lendvaiildiko
2022. február 16. 21:55
Csak nehogy orosz rulett legyen belőle. Ez a sorsolás, igazi, haladás pártokra jellemző velejéig demokratikus döntés.
critical man
2022. február 16. 21:10
Szerintem lottón kéne sorsolni az összes parlamenti helyet. És a sorsolási bizottság felkéri Komlósházyné született Goldstein Sárát húzza ki a következő nyerő számot. - A 6-os! A faszt, 9-es!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!