Nem keresztelik vissza a kínai utcaneveket a Ferencvárosban

2022. február 13. 14:12

Magyarországon élők kínaiak arra kérték Baranyi Krisztinát, hogy a tervezett Fudan-fejlesztés környékén átnevezett közterületek kapcsán gondolja át „az utcanevek által okozott és kialakult helyzet előnyeit és hátrányait”.

2022. február 13. 14:12
null

„Amikor átnevezzük a ferencvárosi közterületeket, akkor az önök levelében megfogalmazottakkal szemben nem Kína belügyeibe avatkozunk be, hanem megvédjük a saját érdekeinket” – írta Baranyi Krisztina abban a nyílt levélben, amit  Facebook-oldalán tett közzé.

Ferencáros polgármestere a Magyarországon élő kínaiak hozzá címzett levelére válaszolt, melyben arra kérték Baranyi Krisztinát, hogy a tervezett Fudan-fejlesztés környékén átnevezett közterületek kapcsán gondolja át „az utcanevek által okozott és kialakult helyzet előnyeit és hátrányait, és – amennyiben lehetséges – módosítsa a Kínát sértő változtatásokat”.

„Az átnevezések következményeit már azok bejelentése előtt alaposan megfontoltam, és arra jutottam, hogy előnyei jelentősek, hátrányai viszont elenyészőek, ha egyáltalán vannak” – áll Baranyi Krisztina válaszában. 

„Úgy látom – és ez minden felmérés szerint megegyezik a magyarok jelentős többségének véleményével –, hogy a mi pénzünkből megvalósítani készült Fudan-fejlesztés durván sértené az itt élők érdekeit” – fogalmazott a független politikus, aki arra biztatta a levél aláíróit, hogy közös munkával olyan világot építsenek, olyan Kínában és olyan Ferencvárosban éljenek, „ahol nem szükséges kiállni a tibetiek, az ujgurok, a honkongiak vagy a kínai katolikusok mellett, mert nem üldözi őket senki” – áll a posztban. 

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2022. június 22. 19:33
Nocsak, boszorkány, eltávolítottuk a posztot?
csapláros
2022. február 14. 12:41
A pestieknek nem érdeke sem a Fundan, de a Diákváros sem. Mindez a nem pesti diákok érdeke. A pestieknek az az érdeke, hogy a koszlott patkánylukaikat jó drágán kiadhassák bérbe, albérletbe a diákoknak. Ezért a legjobb, ha a Fidesz ócccsón értékesíti egy vagy több ingatlan modulnak a ferencvárosi területet, azután a tulajok majd azt csinálnak rajta, amit akarnak: például vigalmi negyedet, kaszinóval, de lehet ott szemétfeldolgozó, égetőmű is, mert az egy elég zöld dolog. de ott lehetne megvalósítani az új Manhattant, ha már a tervet kijjebb rugdalták Csepelről...de lehetnének ott luxus apartmanok, teljesen zárt területként, 5 m-es betonkerítéssel körbe zárva a koldusoktól és a hajléktalanoktól, meg más kódis pesti népségtől, mint a zsidó telepek Ciszjordániában. És akkor Baranyi is elmehet a hisztijével a Déli-Sarkra a neonácik hazájába, szivárvány színre festeni az olvadó jégmezőket...:)))
Vakfolt
2022. február 14. 10:29
"arra biztatta a levél aláíróit, hogy közös munkával olyan világot építsenek, olyan Kínában és olyan Ferencvárosban éljenek, „ahol nem szükséges kiállni a tibetiek, az ujgurok, a honkongiak vagy a kínai katolikusok mellett, mert nem üldözi őket senki” – áll a posztban" Jóemberkedő ostoba, olcsó barom.
Tehetős Totó
2022. február 14. 04:26
Ne izgulj Kriszta, vissza fogják keresztelni...mikor elmész a búsba rákászni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!