Két év után újra tartanak szóbeli érettségit is

2022. február 08. 10:37

Már el is indult egy petíció ellene.

2022. február 08. 10:37
null

Két év után újra megtartják a tavaszi szóbeli érettségi vizsgákat – írja az Eduline az Oktatási Hivatal (OH) tájékoztatása alapján. A lap emlékeztet, hogy 2021-ben és 2020-ban is csak írásban vizsgáztak a végzős középiskolások a koronavírus-járvány miatt, de idén visszaállhat a korábbi rend.

Mint írják, az OH néhány napja közzétette a tavaszi érettségi járványügyi szabályait, amiben külön kitérnek a szóbelikre is. Az írásbeliken marad a 1,5 méteres távolság és a tízfős létszámkorlát termenként, és a szóbelin is tartani kell majd a távolságot. A maszkviselést központilag nem teszik kötelezővé, erről az iskolák dönthetnek.

Az Eduline szerint eközben egy végzős osztály petíciót indított a szóbelik törléséért, amelyhez eddig 12 ezren csatlakoztak. A petíció kezdeményezői szerint a tavaly érettségizők pont annyi ideig tanultak otthonról, online, mint az idei végzősök, mégsem kellett szóban is vizsgázniuk.

Fotónk illusztráció: Érkező diákok állnak sorban az írásbeli történelem érettségi vizsga előtt a székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban 2020. május 6-án. MTI/Vasvári Tamás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NorthernOutlaw
2022. február 08. 14:39
Aki nem akar szóbelizni az nem kap érettségit. Aki tanult annak nem probléma, aki meg csak a tökét lógatta ne akarjon ingyenbizonyítványt.
AKissLaci
2022. február 08. 12:05
Sikerült a libsizmusban elmenni arra a szintre, hogy azok akarják meghatározni a követelményszinteket, akiknek teljesíteni kellene azokat, hogy valamiféle kvalifikációt szerezzenek. A következő lépcsőfok - gondolom - az lesz, amikor egy jogsihoz nem lesz szükséges ismerni a KRESZ-táblákat. Ha valamit lusta vagyok megtanulni, akkor arra manapság elég annyit mondani, hogy "rasszista". Azt meg belenyomták az agyakba, hogy a "rasszista", az bazmeg egy nagyon csúnya dolog. Így teljesen "normális", hogy mindenki azt csinál az utakon, amit akar. Szép új világ.
NoFace
2022. február 08. 11:41
Egyre inkább az az érzésem, hogy a diákok túlnyomó többsége tudásellenes. Lényeg, hogy valami módon szerezzenek egy (általában papíralapú) igazolást, miszerint ők okosabbak mint azt mások gondolnák róluk. Persze tanulás nélkül! Sajnos ebben a tanárok hathatós támogatását élvezik. Ugyan melyik tanár lenne büszke arra, hogy az ő keze közül került ki a tudatlan diák, hát inkább támogatja a pozitív igazolások (érettségi, diploma stb.) megszerzésében, akár megkérdőjelezhető módszerekkel is?!
nyugalom
2022. február 08. 11:40
De taknyoskent festett karmok festett haj, kocsmazas, drogocskak, ágybabújas barkivel.... az igen. Majd külföld, csak eppen nem tanult meg egy nyelvet se, pedig rettentő okosak! Szegeny, elnyomottak! Lesz belőlük bingóne, hugyosgeli, jakob....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!