Kunhalmi irreálisnak tartja, hogy a Párbeszéd csak egy helyet kapjon a közös listán

2022. február 10. 08:30

Az MSZP-s politikus megerősítette: Karácsony Gergely nem tudott részt venni a legutóbbi ellenzéki egyeztetésen, és a többi párt vezetője úgy döntött, nem tárgyalnak nélküle.

2022. február 10. 08:30
null

Mint arról szerdán beszámoltunk, egy mandátumon sikerült összevesznie a hatpárti ellenzéknek, miközben vészesen közeleg a listaállítás határideje, február 26-a.

A legutóbbi tárgyalásra az MSZP és a Párbeszéd nem ment el, ezért megint csúszik a folyamat. Ezt Kunhalmi Ágnes is megerősítette az InfoRádiónak. Karácsony Gergely nem tudott részt venni rajta, így a két párt négy társelnöke úgy döntött, nem tárgyalnak nélküle – mondta az MSZP-s politikus, aki arra nem tért ki, miért nem tudott elmenni a főpolgármester. Mi arra tippelünk, hogy a síelés lehet az ok.

„Nagyon közel vagyunk a megállapodáshoz, és ez nagy dolog, mert a rendszerváltás óta ennyi, tehát hat párt még nem állított közös listát. Hatalmas politikai bravúr, hogy már itt tartunk, és ez az egyik záloga annak, hogy érdemben versenyre tudtunk kelni a Fidesszel. Mindazonáltal az MSZP-nek és a Párbeszédnek az a fontos, hogy az előválasztás eredményét visszatükrözze a listaállítás, mert a népképviselet elve alapján az egyik legnagyobb eredménnyel 852 000 embert tudtunk leszavaztatni, és az ő véleményüket nem lehet sutba vágni” – fogalmazott Kunhalmi, aki optimista, úgy véli, meg fognak tudni állapodni. Hozzátette, hogy Karácsony hazatérte után folytatódnak a tárgyalások.

A politikus egyébként irreálisnak tartja, hogy a Párbeszéd csak egy helyet kapjon, de azt is elmondta: nem egy mandátumon múlik a megegyezés. Szerinte az lesz a döntő, hogy a listaállításnál a pártok figyelembe veszik-e az előválasztás eredményeit és egyéb más olyan szempontokat, amelyekben korábban megállapodtak.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nabakker
2022. február 11. 11:17
Mert különben megint megtámad egy ajtót.
mucsay
2022. február 10. 14:39
visszavágott azoknak, akik őt nem befutó helyre tették a listán
Járványfigyelő
2022. február 10. 14:21
Nemlétező pártnak hány hely kellene Ági?
nyugalom
2022. február 10. 13:38
Ez a műbábu most micsoda? Afgánroma matrac baratnője, bingóné utan?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!