Fürjes Balázs Kozma Imre atyával együtt segít az ukrán menekülteken

2022. február 28. 15:01

A kárpátaljai magyarok és az ukrán emberek bajban vannak. Mi, budaiak tudunk és szeretünk segíteni – írta Fürjes Balázs Facebook-oldalán.

2022. február 28. 15:01
null

„Buda segít! A kárpátaljai magyarok és az ukrán emberek bajban vannak. Mi, budaiak tudunk és szeretünk segíteni. És most ideje van a segítségnek! Ráadásul nálunk, a Zugligetben van a központja az egyik legtapasztaltabb magyar segítő szervezetnek, a Máltai Szeretetszolgálatnak. Felkerestem Kozma Imre atyát, a máltaiak vezetőjét, mondja el: miben tudunk leginkább segíteni. A részletekkel hamarosan jelentkezem” – írta a Facebookon a hegyvidék fideszes képviselőjelöltje. 

A nap folyamán Fürjes Baláázs még egyeztet Pokorni Zoltán és Őrsi Gergely polgármesterekkel és a budai egyházközségek, gyülekezetek vezetőivel.

„Buda befogadó hely - szeretnénk a leghatékonyabban megszervezni a kárpátaljai, ukrajnai segítségre szorulók elhelyezését a kerületi táborokban, üdülőkben, más intézményekben és mozgalmat indítani azért, hogy minél több budai család, vállalkozó fogadjon be egy-két hónapra kárpátaljai magyar családokat, menekülteket. Fontos kérdés az is, hogy a hozzánk érkező gyerekek járhatnak-e óvodába, iskolába. Elsőre úgy tűnik, pénzzel, tartós élelmiszerrel, ruhával és befogadással tudunk leginkább segíteni. Mutassuk meg együtt Buda legszebb arcát!” – áll a posztban. 

Fotó: Fürjes Balázs, Facebook

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. március 01. 09:52
A hideg kiráz ettől a bájgúnár örömpolitikustól..
Senki Alfonz
2022. február 28. 21:58
Az egész "szeretetszolgálat" üzletben egyedül Kozma atya ér valamit, ő tisztességes, ő tényleges segítő!!!!!! Az Ökumenikust egy besúgó vezeti, a többiek sem jobbak!
Sulammit
2022. február 28. 15:54
Lehet hívni a 1353-at és a 1357-et is, ha valaki csak pénzbeli adományokat tud adni. Ez az iskolai, óvodai elhelyezése a gyerekeknek kiváló ötlet. A magyarok mindig is jók voltak az összefogásban, az elesettek megsegítésében.
Walhalla
2022. február 28. 15:18
Azt meg sehol nem olvasom, hogy a szakállas műmessiás - amelyik pofán vágta az állami milliárdokat - az őt istápoló libsi bárisnyákkal hol segít a menekülteknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!