Miért, a kommunisták nem loptak?

2022. február 09. 07:28

Még családi beszélgetések során is ez a kormány-szimpatizáns rokonaim mentsége.

2022. február 09. 07:28
null
Varga T. Róbert

„Miért, a kommunisták nem loptak? – még családi beszélgetések során is általában ez a kormány-szimpatizáns rokonaim mentsége a regnáló rezsim mérhetetlen mértékű korrupciójára. Nem, ennyit és ennyi mindent nem loptak, mondom nekik, és sorolom. A jelenlegi ugyanis nem csak pénzt lop. Nem csak EU-s támogatást lop. Nem csak állami vagyont, erdőt, mezőt, termőföldet, nem csak kastélyt, önkormányzati üzlethelyiséget, belvárosi ingatlant, Várban lévő lakást, nem csak gyárat, bányát, Balaton-parti telket, a komplett Fertő tavat. Nem csupán az ország felemelkedésének esélyét, a gyerekeink jövőjét, hanem már ideákat, gegeket is, összegezve: mindent.

Ezt onnan tudni, hogy a kormány elárasztotta online és offline az országot a Kicsi én című kampányával, amelyen Márki-Zay Pétert Gyurcsány Ferenc Kicsi Énjeként ábrázolják. A Kicsi Én az Austin Powers amerikai kémfilmek szereplője, kb. a főellenség Dr. Genya miniatűr klónja. A Youtube konzekvensen elkezdte letiltani ezeket a reklámokat, nyilván azért, mert a kormány elfelejtett fizetni a jogtulajdonos Warner Brosnak. Magyarán ellopta a felhasznált részleteket.

Zsigeri része lett a lopás. A mozdulat, hogy elveszi, ami kell neki, olyannyira természetessé vált, hogy senkinek eszébe nem jutott, hogy hohó, kérem, talán ezért fizetni kellene.

Már önmagában ez is rettenetesen szánalmas. Az meg aztán tényleg a pofátlanság csimborasszója, hogy az ötlet is nyúlás. Az Instagramon lévő Pimpos Kefir viccblog hónapokkal a kormány kampánya előtt Vlagyimir Putyinként ábrázolta Dr. Genyát, Orbán Viktort meg Kicsi Énként. A kormány meg zokszó nélkül lenyúlta.

Néhány évvel ezelőtt még sunyiban, az asztal alatt kotorásztak a zsebünkben. Ma már a szemünkbe néznek, átölelnek, és a farzsebünket is kiürítik. Megtehetik. Nincs kontroll.

Áprilisban az lesz a kérdés: hagyjuk-e tovább?”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 189 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madárinfluencer
2022. február 10. 09:31
Ha Fidesz mindent ellop, akkor hogy lehet az, hogy most minden épül ezerrel, a baloldali kormányok idején meg alig valami. Demszky Gábor 20 éve alatt szinte semmi nem épült a kortárs magyar építészet mélypontját jelentő Lehel téri piacon kívül? A cikk írójának javaslom, hogy járja be a várost és vegye számba, hogy mikor mi épült. De vigyázzon, mert aki ennyire csukott szemmel jár a városban, az könnyen úgy járhat mint Karácsony Gergely, hogy elüti a villamos.
nemmondom
2022. február 09. 16:40
Miért van az írás címében múltidő?
balbako_
2022. február 09. 15:46
A lopásokról https://kilonem100.blog.hu/2022/02/04/korrupcio_meszaros_lorinc_celebbe_valasatol_volner_pal_lebukasaig?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202202
Türelem
2022. február 09. 14:21
Ne bántsátok Robit, nem Ő tehet arról, hogy koránál fogva lemaradt a kommunisták vagyonfelhalmozási történetéről. Ami ugye már a Németh kormány alatt kezdetét vette. Rokonságomon belül kínáltak fillérekért Váci úti gyárat, no de az emberek szeme előtt játszódott le a nemzeti vagyon szétlopása. A volt igazgatók, párttitkárok, a KISZ főtitkára- Caola -, megyei titkárok /pl.lásd Hámori Csaba/, az egész központi és helyi bolsevik nomenklatúra rátette a kezét a nemzeti vagyon jelentős részére. A politikai hatalomból átmenetileg kikerültek, de gazdasági hatalmukat a mai napig megőrizték. Robinak nem mesélt erről a családja, arról sem, hogy a Horn kormány alatt, Suchman Tamás irányításával került sor dokumentáltan a legnagyobb mérvű privatizációra, a nemzeti vagyon kirablására, hazai csókosok és külföldiek kezére történő átjátszására. Robinak hiába sorolnám a neveket, cégeket, egy tájékozatlan emberrel nincs miről beszélni. Robi felkészültségét, hitelességét az MZP, az ellenzék melletti kiállása önmagában minősíti. Egyfelől jót nevettem írásán, óriási tájékozatlanságán, másfelől elszomorodtam, ilyen emberek fognak választani. Némileg megnyugtató, hogy a családjában még vannak józanul gondolkodó, a tényekkel tisztában lévő, remélhetőleg a családjuk és az ország jövője iránt felelősséget érző emberek. Áprilisban a pártok tükör elé állnak ...ez volt a Népszabadság címoldalán 2007.február 24-én. Akkor készült kongresszusára az MSZP, az SZDSZ, az MDF, a Fidesz is. A második oldalon Somogyi Zoltán - Political Capital - elemezte az esélyeket. Van, ahol minden eldőlt, van, ahol valódi izgalom várható, írta. Izgalommal várom az áprilisi választások után tartandó rendkívüli tisztújító ellenzéki kongresszusokat. A Népszabadság harmadik oldalán Csuhaj Ildikó cikkének szalagcíme, "A Fidesz nem változtat"....arra tippelek, hogy áprilisba sem lesz okuk a változtatásra......a győzelem mindent igazol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!