Lengyel külügyminiszter-helyettes: Sajnálatosak az ukránellenes magyar lépések

2022. február 10. 15:49

A politikus azt a lépést kritizálta, hogy Magyarország akadályozza Ukrajna csatlakozását a NATO-hoz.

2022. február 10. 15:49
null

„Sajnálatosak az ukránellenes magyar lépések” – jelentette ki Marcin Przydacz lengyel külügyminiszter-helyettes. Magyarország azon lépését kritizálta, hogy a kormány nem engedte Ukrajna csatlakozását a NATO kibervédelmi központjához.

A helyettes a Gazeta.pl hírportál podcast-interjújában fejtette ki, hogy „egyértelműen ukránellenes lépés attól az Orbán Viktor miniszterelnöktől, aki a napokban járt Vlagyimir Putyin elnöknél”

Vagyis az oroszoknak mintha sikerülne egy NATO-tagországot kivonnia az egységes fellépésből”

– közölte, hozzátéve, hogy „ez sajnos nem az első ilyen eset.”

Przydacz elmondta, hogy bár a magyar miniszterelnök a kárpátaljai magyar kisebbséget érintő ukrán politikával érvel, szerinte „Lengyelország egészen más keleti politikát folytat Ukrajnával és Oroszországgal kapcsolatban, mint Magyarország”.

 

*

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2022. február 10. 22:48
Lengyelország egészen SIKERTELEN keleti politikát folytat Ukrajnával és Oroszországgal kapcsolatban,
Rácz Gabriella
2022. február 10. 22:11
Szomorú ez a helyzet- de mintha a történelem ismételné önmagát... Csak remélni lehet hogy nem.
Türelem
2022. február 10. 20:58
Nem szeretném, ha a lengyelek napi háborús uszítása miatt egyetlen magyar katona is életét veszítené. S szégyelljék magukat, aljas dolog Budapestet támadni azután, amit a magyaroktól kaptak a német megszállás után. Megérdemelnék, hogy újból feldarabolják őket, nem kell őket semmilyen fórumon támogatni.
illiberator
2022. február 10. 20:49
Ki ez az ember? Külügyminiszter helyettes? Ha igen, akkor tudnia kell, miért ellenezzük Ukrajna NATO tagságát! Ha nem, vki magyarázza már el neki. Meg különben is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!