Beleszállt a baloldali összefogásba a zölddossziés Horváth András

2022. február 21. 10:31

Le kell állni a háttér-manipulációkkal, Hajnal Miklósnak pedig vissza kellene lépnie Kovács Gergely javára – írja az ellenzéki sajtó egykori kedvence.

2022. február 21. 10:31
null

Bizonytalanok, árulók és a többiek” – felütéssel szállt bele a baloldali összefogásba közösségi oldalán az ellenzék egykori kedvence, Horváth András.

Horváth Andrásról

Horváth neve onnan lehet ismerős olvasóink számára, hogy ő volt az, aki 2013. november 8-án sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy szerinte a NAV nem lép fel az adócsalók ellen, akik ezermilliárdos nagyságrendű kárt okoznak, ekkor vált az ellenzéki sajtó egyik kedvencévé.

A NAV akkori közleménye szerint azonban Horváth a folyamatban lévő ellenőrzésekre hivatkozott, ezért valótlanul állította, hogy az adóhivatal nem látja el a gabonavertikumra vonatkozó körben az ellenőrzési feladatait. Ezekben az adatokban a közlemény szerint nem végezhetett volna gyűjtést és illetéktelenül kérdezte le 150 adózó adatait a nyilvántartásból – adta hírül 2014-ben a 24.hu.

Meglepő irányból szállt bele Horváth a baloldali összefogásba 

Horváth közösségi oldalán leszögezte, szerinte a baloldali összefogás feleslegesen húzta elő a „bizonytalanok megnyerése” kártyát. Mint fogalmazott:

ezzel általában akkor szoktak előjönni, amikor a belső méréseik (meg egyebek) is azt támasztják alá, hogy eléggé sz...ul áll az ellenzék szénája. Amit egyébként fütös hátsó szobákban érleltek”.

A „bizonytalanozás” csak félrevezetés

Horváth szerint a „bizonytalanok megnyerése” már 2018-ban is „az ellenzéki szavazók félrevezetését szolgálta, éppen úgy (sőt még inkább), ahogyan most is”.  Mint fogalmaz:

akikre Horn Gáborék gondolnak – akiknek a szavazataiban reménykednek a Fidesz legyőzéséhez – azok valójában nem léteznek. Másképpen fogalmazva ők egyáltalán nem bizonytalanok: sem ebből, sem abból nem kérnek.”

Kamujelöltek és árulózás helyett

Bejegyzésében Horváth arra is kitért, hogy szerinte „az Összefogás választási palettájában is van jónéhány kamu jelölt”, akik erős fideszes bástyákban vagy éppen billegő körzetekben fognak indulni. Mint fogalmaz: „az Összefogás korifeusai szavazat-maximalizálásról papolnak, holott minden egyéb jel arra mutat, hogy elsősorban frakció létszám maximalizálásra törekednek”.

Fotó: AFP / Kisbenedek Attila

Márki-Zay: Nagyon remélem, hogy ellenzéki pártelnökök között nincs áruló

A miniszterelnök-jelölt szerint ugyanakkor össze kell fogniuk Gyurcsánnyal. Bővebben is érdekel...

Hozzáteszi: „ha nem így lenne, már az előválasztáson szélesre tárhatták volna az együttműködés kapuját. Ehelyett becsapták az ajtót, az utóbbi hónapokban pedig – MZP-t is felhasználva – jó erősen le is lakatolták azt”.

S mégis mit tehetne még a hatpárti koalíció?”

Annak kapcsán, hogy mit tehetne még a baloldali összefogás,

Horváth leszögezte: talán abba kellene hagyni végre az árulózást és a saját házuk táján kellene söprögetni!”

Mint fogalmaz: „az utolsó pillanatig nem késő megválni a morálisan vállalhatatlan vagy morálisan vállalhatatlan módon jelöltté vált emberektől”.

Hozzáteszi: szerinte „le kell állni a Kétfarkú Kutyapárt nyílt támadásával és a háttér-manipulációkkal, mert jelenleg ők az egyetlen olyan ellenzéki párt, akik ha listát tudnak állítani, képesek lehetnek arra, hogy olyan többlet mandátumokat is besöpörjenek (a »bizonytalanok megnyerése« hazugsága helyett), amire az Összefogás képtelen lenne”.

Horváth: Hajnal Miklósnak vissza kellene lépnie

Bejegyzésében Horváth arra is kitér, szerinte

talán Hajnal Miklósnak kellene visszalépnie Kovács Gergely javára.”

Lehet persze megint az atombombára várni, mint 2018-ban, de erre azért senki ne tervezze a jövőjét. És lehet abban bízni, hogy megújulás nélkül is nyerő pozícióba lehet kerülni, mert a gyűlölt rezsim elleni kényszer szavazatok majd átbillentik a mérleget. Ez azonban hazárdjáték, aminek a kimenetele – na igen! valóban bizonytalan” – zárja sorait Horváth.

***

Kapcsolódó

Még magyar középiskolában tett érettségije sem volt Hajnalnak, amikor már közgazdászként hivatkozott magára

Újabb információk láttak napvilágot a baloldal hegyvidéki jelöltjének végzettségéről. Bővebben is érdekel...

***

Horváth eredeti, teljes bejegyzését az alábbiakban olvashatja:

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

 

Nyitókép: Ficsor Márton

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pipas2
2022. február 21. 15:38
Ez a zöld dossziés ember egy pitiáner kis senkiházi, olyan mint Maki!
zakar zoltán béla
2022. február 21. 13:55
De mit szól ehhez puklikarafiáthpapprékakinganagyblanka...?????!!!!
lofejazagyban
2022. február 21. 13:23
mérges a csávó, mert Maikaz csapat nem fizet neki a zölddossziés ötletéért, pedig milyen nyerő húzás volt!
Lajoss
2022. február 21. 13:01
Ez egy vélemény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!