Kihelyezett frakcióülést tart a Fidesz-KDNP Balatonfüreden

2022. február 10. 12:50

Erre jövő hét szerdán és csütörtökön kerül sor.

2022. február 10. 12:50
null

Balatonfüreden tartják a következő frakcióülésüket a kormánypártok, amin az országgyűlési választás, valamint a gyermekvédelmi népszavazás kampánya mellett a parlamenti tavaszi ülésszakra is felkészülnek a képviselők. A legfontosabb programpont minden bizonnyal ismét Orbán Viktor miniszterelnök beszéde lesz, hiszen már nem egyszer előfordult korábban, hogy a kormányfő egy ilyen összejövetelen határozott meg fontos politikai feladatokat a jövőre nézve – írja a Magyar Nemzet.

Az információt – miszerint  február 16-án és 17-én, jövő hét szerdán és csütörtökön Balatonfüreden tartják a  frakcióülést – először az atv.hu írta meg, de kormánypárti források a Magyar Nemzetnek is megerősítették.

A hagyományoknak megfelelően a frakcióülés első estéjén Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet a frakciók képviselői előtt, amelyben az aktuálpolitikai helyzetet és a kormánypártok előtt álló időszak legfontosabb feladatait veszi majd górcső alá, illetve vázolja a legfontosabb célokat. A szokások szerint pedig később a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) képviselőcsoportja is külön-külön összeül, hogy megtárgyalják a következő parlamenti ülésszakban előttük álló feladatokat – olvasható a cikkben.

A jövő heti frakcióülésnek az ad a szokásosnál is nagyobb jelentőséget, hogy most szombaton, azaz február 12-én Orván Viktor évértékelő beszédével kezdetét veszi a kormánypártok hivatalos választási kampánya, ráadásul a kormány kezdeményezésére április 3-án gyermekvédelmi népszavazást is tartanak – írja a lap.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. február 10. 17:32
KORRUPCIÓ? " Mi azzal a baj?" - tette fel a kérdést egy (sok) kommentelő Ha erről egyesek így gondolkodnak valóban nagy a baj!!! megelőzés és fellépés a korrupció ellen : fogalmak tisztázása, törvényi előírások szabályozása a korrupció pontos meghatározása a korrupció „törvényesítésének” megakadályozása a korrupció-gyanús ügyek azonnali vizsgálata a korrupció mértékének megfelelő következmények azonnali alkalmazása valamennyi bejövő és hazai pénzeszköz nyilvántartása, a pénzmozgás követése (digitális kormányzat) a pénzeszközökhöz férés korlátozása, a mentelmi jog úja értelmezése, rugalmas kezelése, tekintve, hogy a mentelmi jog nem menekülési jog pl. a büntetőeljárás felelősségre vonása alól, - ebből következően nem lehet a következmények nélküli bűnözés melegágya a korrupció büntetési tételeinek jelentős megemelése korrupció-ellenes ügyészség létrehozása – ellenzékiek és civilek részvételével korrupció-gyanús ügyek azonnali ügyészségi vizsgálata korrupciós bűncselekmények nyilvánosságra hozatala felelős politikai vezetők és családtagjai, közelebbi rokonaik vagyoni helyzetének rendszeres vizsgálata (nem formális) pályázati rendszer eljárásrendjének teljes újra-értelmezése pályázati lehetőségek (bizonyos, meghatározott szintű korlátozása azonos pályázók esetén) adott esetben politikai vezető hozzátartozóinak, barátainak, érdekkörének kizárása a pályázók köréből pályázati lehetőség (szükség szerint) közös megegyezéssel, jóváhagyással csatlakozás az Európai Ügyészséghez, kibúvók keresése nélkül bizonyos magas tőke, és egyéb rendkívül jelentős pénzeszközök felett (meghatározadó), lényegesen magasabb adóterhek kivetése offshore cégek felkutatása – utólagos vizsgálata – megfelelő szankciók alkalmazása – erre a célra létrehozott gazdasági -bűnüldözési szervezettel strómanok felkutatása – pénzügyi helyzetük alakulásának vizsgálata, szankciók alkalmazása (kidolgozása) az egyéni vagy csoportérdekekhez nem alakítható törvények megtartása (kijátszás), amely „törvényesnek tűnő” lopásra, jogtalan eltulajdonításra, alapítványi „kivonásra” adhat okot cél: Magyarország becsületének, tisztességének helyreállítása! A becsület értékként kezelése, ami további fejlődésünk és nemzeti egységünk, megújulásunk alapja. Az a kormány, akár a jelenlegi, akár az új, amelyik így cselekszik, döntést hoz valóban a korrupció ellen. Ha nem teszi, valószínűleg csak színlel.
llnnhegyi
2022. február 10. 14:00
Hasít a Fidesz Kdnp koalíciós pártokoalició! Remegnek a kezek,lábak a moslekkoaliciosok embereinél!
kunfia
2022. február 10. 13:18
Ezek maguknak is loptak egy Öszödöt.Most kellene a Pegazus...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!