Lukácsi Katalin: Márki-Zay egy modern politikus, aki elfogadná a melegházasságot a világi törvényhozásban

2022. február 19. 07:17

A 444-nek juttatta el a baloldal az egyházügyi programját, amelynek a kidolgozását Lukácsi Katalin fogta össze.

2022. február 19. 07:17
null

A 444 arról tudósít, hogy az ellenzék tömör, összesen kétoldalas egyházügyi programja ugyan nem nyilvános, de hozzájuk azért eljuttatták. A dokumentum azzel a gondolattal kezdpdik: „A kormány 2010 óta a vallási közösségek szabályozásában a jutalmazás és büntetés eszközeivel járt el, míg az ellenzéki pártszövetség egy esetleges kormányváltás után független partneri viszonyt igyekezne kialakítani az egyházakkal, hogy azok

Választási győzelmük esetén négy irányba keresnének „új utakat”, írják: a vallási közösségek jogi helyzetének szabályozása, az állami finanszírozás, a közéletben való részvétel és az államtól átvett feladatok ellátása területén. Az egyházi program kidolgozását Márki-Zay Péter témafelelőse, a katolikus hitoktatói és zsidó közösségszervezői végzettségű Lukácsi Katalin fogta össze, aki 2017-ben lépett ki a KDNP-ből, és 2018 óta a Mindenki Magyarországa Mozgalom alelnöke, írja a 444.

Márki-Zay, a modern politikus

Lukácsi Katalin szerint „a kormányzati propagandával és a sztereotípiákkal ellentétben a pártok abszolút nyitottak a kérdésben. Mindenkinél mások a hangsúlyok, de az ellenzéki szövetség egységesen egyházpárti, és inkább a kormányzat egyházellenes, ők használják ki és korrumpálják az egyházakat.” Hozzátette: „az egyházak torkán a kés. Már egy közös fotó miatt is bajba kerülhet egy pap, aki nem is csak magát félti, hanem a saját közösségét. A munkacsoportunkban a DK-t Arató Gergely képviselte, a Jobbikot Csányi Tamás, a Momentumot Bereczki Dávid és a párbeszédet Szűcs Balázs.” A politikus kiemelte, hogy „Márki-Zay, azzal együtt, hogy katolikus és konzervatív, és ezt sokszor elmondja,

Nyitókép: Facebook 

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2022. február 20. 17:30
Ez a bolond csaj leszbikus szerintem
kaltran
2022. február 19. 21:31
Nem tudom, hogy ez a nő egy termék, vagy ő maga a termékgyár? Egy playboy magazin jobban állna a kezében.
Zagi
2022. február 19. 20:52
Mikor akarjátok már ti szupermodernek tudomásul venni, hogy a házasság definíciója 1 nő + 1 férfi. Nem lehet se mennyiségben, se minőségben változtatni. Nem lehet egyidejűleg valaki római katolikus és buddhista. Mi, akik a házasságot annak rendeltetése és szabályai szerint éljük meg, nem fogunk soha beleegyezni, hogy ez fel legyen higítva vagy relativizálva legyen, mert sbban a pillanatban az egész - eszmei és intézményi szinten egyaránt - halálra van ítélve. Te meg, kis hígvelejű rüfke, a magadfajtáknak (pl. Perintfalvival) találj ki olyan jogi, társadalmi kereteket ami nektek megfelel, szerezzetek képviseletet a parlamentben, amely ezt képes lesz keresztülverni a törvényesség szintjéig és éljetek boldogan. És fejezzétek be a házasság - mint fogalom, eszme és intézmény (és hogy katolikusként fogalmazzak: szentség) - beszennyezésével való kísérletezést. Persze, meg fognak vádolni sokan 'gyűlöletbeszéddel'. És igazuk lesz: hívőként a rosszat, a bűnt tényleg gyűlölöm. És magasról szarok rá, hogy nagy civiláziciónkban minden, ami az embert lealjasítja, lassan főszabályként elfogadott, kötelezően követendő, egyedül üdvözítő elv lesz. Nagy ütemben készül az újabb 476-os esemény.
gallfec
2022. február 19. 18:19
Szarszagot érez... állandóan mostmár... Látszik a képen
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!