TASZ: a védettségi igazolvány új szabályozása a kötelező oltás előszobája

2022. január 25. 12:51

Zeller Judit, a TASZ magánszféra projekt jogásza szerint a pedagógusok oltásának jelenlegi szabályozása egy jogállamban nem elfogadható.

2022. január 25. 12:51
null

Az embereket inkább meg kellene győzni az oltás felvételéről, a kötelezés az utolsó eszköz lehet a kormány kezében – mondta Zeller Judit, a TASZ magánszféra projekt jogásza a Spirit FM Aktuál című műsorában. Hozzátette, a pedagógusok oltásának jelenlegi szabályozása egy jogállamban nem elfogadható.

A pedagógusok méltányossági kérelemmel fordulhatnak a miniszterhez, aki felmentheti az illetőt a kötelező oltás alól. Hangsúlyozta, nem tisztázott, hogy melyek azok az indokok, melyek alapján megítélhető a mentesülés, illetve az eljárási szabályok sem egyértelműek.

Ezek így egy jogállamban nem elfogadhatók. Ennél sokkal alaposabb szabályozás kell, ami igazságosabb.

Amikor kiszámítható a polgár számára, hogy mi lesz az ő sorsa” – fogalmazott Zeller Judit.

Kép forrása: TASZ YouTube-csatorna

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ThunderDan
2022. január 26. 09:20
TASZ: Ne legyenek korlátozások! (USÁ-tól Ausztriáig persze hadd legyenek a magyarországinál sokkal keményebb korlátozások, az nem téma.) TASZ: Ne legyen köttelező oltás! (USÁ-tól Ausztriáig persze hadd legyen kötelező oltás, szinte mindenhol keményebben mint nálunk, az nem téma.) TASZ haverpártjai: A TÖMEGGYILKOS ORBÁN MEGÖLT 41 EZER EMBERT!!!
masikhozzaszolo
2022. január 25. 23:45
/A pedagógusokat akik nem akarnak oltást, meg kell győzni/ 1. Jó, meg kell győzni. A TASZ ajánlása mi a meggyőzésre? Meggyőzés az, hogy kap 1 év fizetés nélküli szabadságot. Az adjunktus fiamnak ezt ajánlották. 2. Már írták, hogy Ausztria. És sorban a többi: Németország is kötelezésen dolgozik. Jogállam lesz még? És megmondhatja, hogy más országnál a kötelező oltás az nem jogállami? Igen tudom, meg!
valentlaszlo2
2022. január 25. 19:44
Üzenjük a TASZ-nak, hogy kérdezzék meg Brüsszelt miért is diszkriminálják a polgárokat!!! Miért korlátozzák az emberek jogait???
Highlander07
2022. január 25. 18:42
A TASZ-nak most totálisan igaza van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!