Newsweek: Magyarország is vonakodik kiállni Ukrajna mellett

2022. január 28. 09:29

A lap kiemelte, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök jövő héten még találkozik is Putyinnal Moszkvában.

2022. január 28. 09:29
null

Több uniós tagállamot – köztük Olaszországot, Ausztriát és Magyarországot – az a vád ért, hogy vonakodnak kiállni Ukrajna mellett, mert attól tartanak, hogy ez hátrányosan befolyásolná a Moszkvával fenntartott kereskedelmi és politikai kapcsolatokat – írta a Newsweek cikke, ami Oroszország és Ukrajna konfliktusáról szólt. A lap kiemelte, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök jövő héten még találkozik is Putyinnal Moszkvában.

A cikk szerint Vsevolod Chentsov, Kijev egyik vezető európai diplomatája úgy látja, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök Ukrajnával szembeni agressziója több szempontból is visszaüt a Kreml stratégiai céljaira: az invázió veszélye egyesíti Európát Ukrajna mögött, növeli a NATO-csatlakozás támogatottságát a lakosság körében és megrontja az orosz-ukrán kapcsolatokat.

(Fotó: Mentőalakulat egyik tagja különböző típusú aknákat mutat ukrán gyereknek egy kijevi iskolában 2022. január 27-én. Az iskolásoknak megtanítják, hogy mit kell tenniük, ha gyanús tárgyakat vagy lőszert találnak. Nyugati országok az előző hetekben többször is Ukrajna elleni háború előkészítésével vádolták meg Oroszországot, amit Moszkva visszautasított.MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

***

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bűbájos Küsmödy
2022. január 29. 18:04
Churchill is vonakodott "Kiállni" a führer mellett...
Gabsimen
2022. január 29. 10:24
Szerintem az Ukrajna melletti kiállás megválaszolásához egy nagyon egyszerű kérdést kell feltenni. Mit tett azért Ukrajna, hogy kiálljunk mellettük?
Klebermann
2022. január 29. 07:34
Tyű mennyi ködös fejű hülye gyűlik itt össze. Aki mind elfelejtette az átkost, sírja vissza jobbról vagy balról. Elfelejtette az oroszok rémuralmát, vagy azt hiszi, hogy az a gyilkosok vezette diktatúra jobb opció volna, mint az EU vagy az USA. Jó reggelt mindenkinek, betűzöm: Magyarország nem elég erős ahhoz, hogy önálló álláspontot képviseljen, ez csak illúzió. Választani kell, hogy egyik rossz vagy a másik még sokkal rosszabb. S úgy megy itt az oroszok meg a kínaiak istenítése meg a Sorosozás, hogy a keleti propagandaosztályok elélveznek a röhögéstől. Gratulálok az értelmi magasságokhoz!
lala62
2022. január 28. 14:28
Hajrá FIDESZ. Jól teszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!