Márki-Zay az ellenzékről: Nincs főnök, nincs beosztott sem

2022. január 18. 21:03

A miniszterelnök-jelölt továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy roma képviselők is kapjanak befutó helyet a közös listán.

2022. január 18. 21:03
null

Márki-Zay Péter volt a kedd esti Egyenes Beszéd vendége – zsinórban harmadszor. Az előző két hét beszélgetését mindig a miniszterelnök-jelölt aktuális vasárnap esti botrányos kijelentése – két hete az újévi köszöntő, múlt héten az emlékezetes sajtótörténeti jelentőségű antiszemitizmus-vita – uralta, most Simon András legutóbbi gyámkodása miatt nem egy újabb értelmezésre szoruló mondattal kezdődött a műsor, hanem azzal, hogy

Márki-Zay vitára hívta Orbán Viktort.

Szöllősi Györgyi idézte Hollik István válaszát, miszerint a miniszterelnök „nem vitatkozik beosztottal”.

„Nyilvánvalóan hogy ha hat párt és a civilek összefogtak, nyilván látszik, hogy csomó kérdésben nincs egyetértés, tehát nincs főnök, így nincs beosztott sem” – reagált minderre Márki-Zay, aki szerint tehát nincs főnök a kormányellenes térfélen. Hozzátette: ezen logika mentén neki Putyint kellene kihívnia vitára, hiszen szerinte az orosz elnök Orbán Viktor főnöke.

Ne hazugságokról szóljon a kampány, ezért ki kell állnia Orbán Viktornak, és legyen a köztévében egy nyílt vita” – erősítette meg álláspontját Márki-Zay, aki szerint a „lebeosztottazás” után is van remény, hogy Orbán kiáll vele vitázni, mert ez a miniszterelnök érdeke is lesz, hiszen „a fideszesek sem akarnak egy olyan emberre szavazni, aki nem mer kiállni egy nyílt vitára”.

– mondta a népszavazási kezdeményezésről Márki-Zay.

Szóba került a közös lista és a roma képviselők ügye is. Márki-Zay cáfolta, hogy nemet mondtak volna a pártok arra, hogy három roma képviselő is kapjon befutó helyet a listán. Mint elmondta, továbbra is kitart amellett, „hogy egy egymilliós roma közösséget nem szabad megalázni azzal, hogy teszünk számukra egy ígéretet, aztán nem teljesítjük”.

Összesen 210 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2022. január 19. 11:27
"Nincs főnök, nincs beosztott sem" Ez a kapitális rendetlenség és felelősség hiány definíciója.
tevevanegypupu
2022. január 19. 10:41
MZ iszonyatosan buta..ezt felesleges vitatni, a ket mellekuldott nyomoronc a bizonyítek..ez a teny, meg hogy nincs fonok..
DonCiccio
2022. január 19. 10:05
Egyetlen szavát se véve komolyan, de hogy miket mond: 1) egy kormányzati ciklus 4 év, akkor lehet nem is lesz euró ha már MZP 5 évet hazudik mert az euró bevezetése eddig minden országban azonnali áremelkedést okozott ( a drágulás ellen most is tiltakoznak de további drágulás lenne.... ), és még Németországban is voltak gazdasági gondok is. Tehát választás előtt 1 évvel nem igazán szerencsés egy ilyen intézkedés, addig meg,ki kell hozni a számokat amiket a műsorvezető is mondott. Nem tudom pl. Szlovákiában mennyire sikeres az euró 2)nincs főnök ellenzéki oldalon, tehát már most nem hallgat MZPre senki, a kormányülésükre se fogják beengedni mint miniszterelnöküket Pedig már Jakab is azt mondta MZP a főnök és egység van 3) a 200 ezer aláírás meg kevés, de már nem lehet aláírni sehol 4) csak ő ígért a cigányoknak az ellenzék nem és ha csak 1 millió lenne itt belőlük 5) még nem szóltak neki hogy a fidesz szavazók éppen hogy a tévévita ellen vannak? 6) ahol Bod és Surányi számol, és ,,beáraz" ott az aranykészlet sincs biztonságban Hirtelen ennyi a sok sületlenseghez
nyugalom
2022. január 19. 09:45
No es zsidók? Megkülönböztet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!