Márki-Zayék csatlakozni akarnak Kövesiék ügyészségéhez

2022. január 26. 22:47

De mit tudunk Laura Kövesiről?

2022. január 26. 22:47
null
Kötter Tamás
Kötter Tamás

„Márki-Zayék bejelentették, hogy csatlakozni akarnak Kövesiék ügyészségéhez. De mit tudunk Laura Kodruca Kövesiről?

Az újonnan felálló Európai Ügyészség élére került az a Laura Kodruca Kövesi, aki unortodox módszerei miatt vált hírhedté és akire a liberális Guardian csak úgy utalt, mint a »szerény főügyész, aki hozza a skalpokat«.

Kövesi tényleg aktív és sok vádat emel. A kérdés az, hogy milyen skalpokat szállít és kinek? Leváltásáig a román Korrupcióellenes Ügyészséget vezette, ahol azzal kritizálták, hogy

politikai megrendelésre távolít el embereket, külföldi titkosszolgálatokkal dolgozik együtt és céljai elérésében a törvények sem gátolhatják.

Az ő nevéhez fűződik a koholt vádak alapján elítélt magyar származású, kolozsvári alpolgármester ügye, de szintén ő szállíttatta elsötétített kisbuszban Bukarestbe a sepsiszentgyörgyi magyar polgármestert.

Az Európai Ügyészséget várhatóan a Soros által pénzelt brüsszeli bürokrácia fogja fegyverként használni a politikai csatározásokban.

Helyesen tette a magyar kormány, hogy nem csatlakozott az intézményhez, hiszen alkotmányunk kimondja, hogy Magyarországon egyedül a hazai ügyészségnek van nyomozati jogköre.

Az a politikus, aki a csatlakozást támogatja, az hazánk szuverenitását áldozná fel. Ne hallgassunk rájuk! Őrízzük meg szabadságunkat, amiért az évszázadok alatt annyit harcoltunk!”

Borítókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2022. január 27. 17:37
ez lesz az ŐNGÓL!
Pelso j.
2022. január 27. 13:45
Tamás, lényegtelen, hogy ti mit tudtok Laura Kövesiről. Inkább azon izgultok, ő mit tud rólatok.
Caruso
2022. január 27. 11:07
Ezért kell április 3-án minden az ország érdekeit védő állampolgárnak részt venni a választáson. Erős és biztos előnnyel kell a győzedelmet megszerezni.
Dezsőke
2022. január 27. 10:14
Sőt, az Európai Ügyészséghez csatlakozásunk mellett szükségszerűvé vált hazai Nemzeti Korrupciómegelőzési Hivatal megalapítása, az eddigi gyakorlattól teljesen eltérő formában. A hivatal nem működhet a jelenlegi ügyészség és minisztérium felügyelete mellett. Teljesen független szakértői bírói, ügyészségi testületre van szükség az ellenzéki szakértők és civilek bevonásával. A Hivatalanak az Eu. Ügyészéggel kell együttműködnie. A Hivatal évente két alkalommal beszámolási kötelezettséggel tartozik a kormány felé, a választók felé és természetesen z Eu felé - (eu pénzek területén). Ez elkerülhetetlen, ha Magyarország valóban a megújulás útját, a becsületet választja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!