Vitézy Dávid helyretette Karácsonyt villamosügyben

2022. január 19. 17:36

Vitézy szerint olyasmit kér számon a főpolgármester, amit a kollégái beleegyezésével határoztak el.

2022. január 19. 17:36
null

Új videóval jelentkezett szerda délután Karácsony Gergely budapesti főpolgármesterben, amelyben a momentumos Orosz Annával közösen kritizálják a budai fonódó villamoshálózat új, Műegyetem rakparton létesítendő szakaszának terveit.

A videóban Karácsony és Orosz Anna azt nehezményezik, hogy a Kopaszi-gát felé vezető leendő új villamosvonal terveinek megalkotásakor nem érvényesültek eléggé a zöld pontok. Karácsony szerint a Tarlós-féle városvezetés egyik „legnagyobb bűne” az volt, hogy a Kopaszi-gáton folyó beruházás engedélyezésekor nem kötötték ki, hogy hozzá kapcsolódóan a Műegyetem rakparti villamost is meg kell építeni.

A főpolgármester szerint a beruházó tervei használhatatlanok lettek a villamosvonal megépítésére,

ezért most újakat kell készíteni, de a városvezetés ezekkel sem elégedett. Orosz Anna a videóban elmondja, hogy amióta fideszes országgyűlési képviselete van Újbudának, a beruházásoknál nem érvényesülnek eléggé a zöld szempontok. Karácsony Gergely és Orosz Anna végső soron azt szeretnék elérni, hogy az új villamosvonal mellé létesüljön egy fasor is a Műegyetem rakpartra.

A poszt alatt kommentben jelentkezett Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója, aki lényegesen máshogy látja a villamosvonal és a zöldítés kérdését, mint ahogy Karácsony azt a videóban bemutatja. Vitézy leszögezi: a tervek a lehető legzöldebbek lettek: a villamospályát ahol csak lehet, fűvel fogják beborítani, és 70 fával kevesebbet is kell kivágni a beruházáshoz, mint amennyiről eredetileg szó volt. Vitézy leírta: összesen 178 új fát is telepítenek majd.

A BFK-vezér ismerteti, hogy a tervezés során a BFK és főváros részéről delegált szakértők koncepcionálisan mindenben egyetértettek, a tervek pedig a városvezetés minden kérését tartalmazzák.

Vitézy azt is megemlíti, hogy több okból sem lehetséges több fát telepíteni a Műegyetem rakpartra: egyrészt olyan sok parkolóhelyet kellene megszüntetni, ami már a főváros és az önkormányzat számára is elfogadhatatlan lenne, emellett pedig a fővárosi tulajdonú vízművek sem engedélyezte, hogy a rakpart alatt futó főnyomócső és közművek fölé több fát telepítsenek. „Mindezeket Önöknek jeleztük, elmondtuk – azt ígérték, hogy megpróbálják ezt megoldani a felügyeletük alatt álló közműcégeikkel. Ez azonban nem történt meg, október óta semmilyen megoldást vagy választ nem kaptunk, csak ma Öntől egy Facebook-videót, ahol a terveken kéri számon azt, ami épp a Főváros és cégei kérésére szerepel a terveken úgy, ahogy ma szerepel” – írta Vitézy Dávid Karácsonynak.

Vitézy Dávid azt javasolja Karácsonynak, hogy ha szeretné, hogy megépüljön a villamosvonal, akkor írja alá azokat a tulajdonosi és kezelői hozzájárulásokat, amelyek október óta az asztalán vannak.

csak ha a városvezetés el tudja dönteni, mit szeretne és kiadja a szükséges hozzájárulásokat” – jelentette ki a BFK vezérigazgatója.

Összesen 343 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jaja
2022. január 21. 05:04
Ez a Geli hülyébb mint bárki gondolta. Teljesen fogalmatlan.
rókabácsi
2022. január 20. 18:06
azért nem működi9k a rendszer, mert karácsonyt elütötte a VILLAMOS!
gacsat
2022. január 20. 16:46
Valaki szóljon már ennek a hülyének, hogy rég ő a főpolgármester.
Wezo
2022. január 20. 16:00
Ha elmúlik karácsony, Budapest újra fejlődni fog...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!