Jakab Péter azt üzente: Nem kér Márki-Zay frakciójából

2022. január 04. 12:03

A Jobbik-elnök szerint Márki-Zay semmibe veszi a választói akaratot a hetedik frakciós követelésével.

2022. január 04. 12:03
null

Jakab Péterrel a Jobbikhoz közeli Alfahír készített interjút, a beszélgetés során a pártelnök pedig amellett, hogy gyakorlatilag lehülyézte a közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet, amiért fideszes nyugdíjasok haláláról beszélt, de emellett kemény üzenetet fogalmazott meg a hetedik frakció kapcsán is.

„A szabályokon menet közben nem változtatunk”

Mint ismert, Márki-Zay Péter az előválasztás második fordulója után jelentette be, immár az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjeként, hogy egy hetedik frakciót hozna létre, mégpedig Pálinkás József pártjából, az Új Világ Néppártból (Pálinkás maga egyébként nem indult miniszterelnök-jelöltként az előválasztáson, mert nem tudta összegyűjteni a húszezer aláírást).

Ezt akár mondhatta volna az előválasztás előtt is, ám a szabályokat akkor mindenki elfogadta. A szervező hat párt fog frakciót alapítani, és Márki-Zay a Párbeszédet választotta”

– emlékeztetett Jakab, hozzátéve, hogy „a szabályokon menet közben nem változtatunk, mert az káoszt eredményez, márpedig a Fidesz legyőzéséhez rendre, stabilitásra van szükség”.

Márki-Zay vs. ellenzéki egység

Jakab Péter kiemelte: nem támogatja a hetedik frakciót, és bízik benne, hogy ebben a kérdésben a hat ellenzéki párt egységet fog felmutatni. 

Ha Márki-Zay Péter egy, a gyakorlatban nem létező pártból önálló frakciót akar grundolni, azzal semmibe veszi a választói akaratot”

– magyarázta álláspontját. 

Márki-Zay egy hetedik frakciót csinálna Pálinkás pártjából

Szeretne az ellenzéki miniszterelnök-jelölt egy új frakciót azoknak, akiket Gyurcsány Ferencék megállapodása kihagyott. Bővebben is érdekel...

Szeretne az ellenzéki miniszterelnök-jelölt egy új frakciót azoknak, akiket Gyurcsány Ferencék megállapodása kihagyott.

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke2022
2022. január 04. 17:14
MÁRKI EGYÉRTELMŰVÉ TETTE, HOGY GYURCSÁNY EMBERE! BÁRMI, BÁRHOGYAN IS TÖRTÉNIK, MINDENÉRT, MÁRKI MINDEN SZAVÁÉRT ÉS CSELEKEDETÉÉRT VÉLHETŐN GYURCSÁNY FELELŐS MÁRKI GYURCSÁNY MEGBÍZOTTJA! MÁRKI ÉS GYURCSÁNY EGY ÉS UGYANAZ! AKINEK MÁRKI KELL ANNAK GYURCSÁNY KELL! AKINEK GYURCSÁNY KELL, ANNAK A LETŰNT ÁPORODOTT MÚLT ÉS GYŰLÖLET KELL! MÁRKI ÖNMAGÁBAN NEM LÉTEZIK! GYURCSÁNYBAN LÉTEZIK!
ThunderDan
2022. január 04. 16:41
Márki-Zay válaszolt már?
Kristály
2022. január 04. 13:52
Jakabot nem a becsület vezérel a 7 párt összefogásban.
gyaloggos
2022. január 04. 13:36
AZT azért biztosra vehetjük, hogy JAKAB ezeket GYURCSÁNY tudtával, akár utasítására mondja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!