A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Bloomberg: Az új cseh kormány mást képvisel, mint Magyarország és Lengyelország

2022. január 14. 09:33

Prága most megpróbálja újrakalibrálni külpolitikáját a korábbi cseh miniszterelnök és Brüsszel közötti, négy évig tartó összecsapások után, írja az amerikai lap.

2022. január 14. 09:33
null

Az új cseh kabinet szeretné elmélyíteni a kapcsolatokat az EU-ban és a NATO-ban működő nyugati partnereivel – írta a Bloomberg cikke az új cseh kormány hivatalba lépése kapcsán. A cikk úgy fogalmazott, hogy Csehország most megpróbálja újrakalibrálni külpolitikáját a korábbi cseh miniszterelnök és Brüsszel közötti, négy évig tartó összecsapások után, amelyek során az iparmágnás Babis a blokk összeférhetetlenségi vizsgálatait riválisai által szervezett politikai támadásoknak nevezte.

Ennek kapcsán a lap kitért Orbán Viktorra is, akit a cikk Babis egyik legközelebbi szövetségeseként írt le és idézte Mikulas Bek, az európai ügyek miniszterének múlt havi kijelentését, amely szerint Prága álláspontja „mindenképpen más lesz”, mint amit Orbán és Lengyelország képvisel az LMBTQ-közösségekkel való bánásmódtól az igazságszolgáltatás függetlenségéig terjedő vitás kérdésekben az Európai Unió felé. A cikk kiemelte, hogy Marketa Pekarova Adamova parlamenti elnök, aki alig két hónapja tölti be posztját, a múlt hétvégén rendhagyó felhívással fordult a magyar választókhoz és arra buzdította őket, hogy a közelgő választásokon menesszék Orbánt.

(Fotó: Milos Zeman cseh államfő (k-j) fogadja a cseh kormány újonnan kinevezett minisztereit a Prágától nyugatra fekvő Lányban, a cseh elnökök vidéki rezidenciáján 2021. december 17-én. Az ötpárti koalíciós kormányban a Polgári Demokratikus Párt (ODS) adja a kormányfőt és öt minisztert, míg a Kereszténydemokrata Unió-Csehszlovák Néppártnak (KDU-CSL) három, a TOP 09 Pártnak két, a Polgármesterek és Függetlenek Pártnak (STAN) négy, a Kalózpártnak pedig három minisztere van.MTI/EPA/CTK pool/Simanek Vít)

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Latoszog
2022. január 14. 14:03
A csehek eldönthetik, hogy egyenesen állva, vagy négykézláb, mások pórázán, gyáva kutyaként akarják élni az életüket. És ha csak taktikáznának, azt azért ne feledjék, hogy vannak olyan kijelentések, cselekedetek, amelyek után már nincs barátság.
Takács Dezső
2022. január 14. 12:49
700 ember fér be egy katonai teher szállítóba .Be kellene pakolni őket és Prága elött kényszerleszállást kérni .A reptéren meg " véletlenül " kiszabadulnának . Rögtön megváltozna a véleményük. Orbán meg elnézést kérne oszt ' jónapot.
pipa89
2022. január 14. 12:44
Csak hogy tudjuk, honnan fúj a szél: https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/usa-elnokvalasztas-demokrata-jelolt-michael-bloomberg.699897.html
Reszelő Aladár
2022. január 14. 12:02
Távolodhatnak a V4-től nyugodtan. Majd lesznek náluk is migránsok, LMBTQ őrület ,menő uniós klímarettegés és magas adók. És majd nézhetnek megvetően ránk, hogy nekünk még egyik sincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról