Elemző: Hibát hibára halmoz Márki-Zay Péter

2022. január 10. 22:32

Az Alapjogokért Központ vezető elemzője is értékelte a baloldali miniszterelnök-jelölt vasárnapi monológját.

2022. január 10. 22:32
null

Márki-Zay Péter múlt vasárnapi videós bejelentkezése botrányosra sikeredett. A baloldal közös miniszterelnök-jelöltjének minden mondata vezető hírt érdemelne, hiszen azok egyre meghökkentőbb gondolatokat tartalmaznak, a három részesre duzzadt összefoglalónkat itt, itt és itt olvashatják.

Amióta Márky-Zay Péter miniszterelnök-jelölt, hibát hibára halmoz

– értékelte az Alapjogokért Központ vezető elemzője az ellenzéki összefogás kormányfőjelöltjének legutóbbi hétértékelőjét az M1 aktuális csatornán hétfőn.

1. Nem bírja a nyomást

Tóth Erik szerint a fent említett, vasárnapoként megjelenő, közéleti témákra reagáló videói Márki-Zay Péterről azt mutatják, hogy olyan politikus, aki egyszerűen nem képes elviselni a ráhelyeződő nyomást. Hozzátette: amelyik jelölt ezt a nyomást nem képes kezelni, annak esetében joggal merül fel a kérdés, mi lesz vele, ha a kampány valóban elindul.

2. Mindenhez akar érteni, holott semmihez se ért

Azzal összefüggésben, hogy Márki-Zay Péter sokféle témában megnyilvánul, azt mondta: korábban nem volt országosan elismert politikus, ezért „kényszerhelyzetben van”.

legyen szó rezsicsökkentésről, gazdaságpolitikáról vagy migrációról, de „összekeveri az áfát az szja-val, mostanában vírusszakértővé is vált”.

Az elemző szerint a megszólalásokból hiányzik a szakértelem. Példaként említette, hogy Márki-Zay a népirtással egyenértékűnek nevezte a 60 év felettiek esetében a Sinopharm-vakcina alkalmazását, amit a WHO és a magyar szakemberek hasznosnak és alkalmasnak találtak. Szerinte az ellenzéki politikus ezzel azt állítja, hogy ezek a szakemberek és szervezetek hazudnak.

Emlékeztetett arra is, hogy a Demokratikus Koalíció petíciót indított el annak érdekében, hogy „megtiltsák Magyarországon a Sinopharm-vakcina beadását”, de az ellenzéki pártok képviselői közül többen is ebben az időszakban „oltásellenes hangulatot próbáltak meg kelteni”. Úgy látja, Márki-Zay Péter bizalmatlanságot kelt egy egyébként használt és bevált vakcinával szemben.

3. Még a népszerűsége se nő

Megjegyezte: az ellenzéki pártok népszerűsége az elmúlt 1-2 hónapban stagnált vagy romlott, és Márki-Zay Péter megítélése sem tudott javulni. Az elemző szerint az ellenzéki kormányfőjelölt nemhogy nem tudott új szavazókat, szimpatizánsokat gyűjteni, ellenkezőleg:

Kapcsolódó

Márki-Zay: A Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés
Úgy tűnik, a nemrég sajtófőnökké kinevezett Péterfi Judit sem tudta megakadályozni, hogy Márki-Zay Péter vasárnap este a számítógép képernyője elé üljön, és megtartsa szokásos hétértékelőjét, amelyben ismét sikerült maradandót alkotnia. Bővebben is érdekel...

Márki-Zay: Minden lemondásra, minden szenvedésre és megaláztatásra önként hajlamos vagyok, ha ezzel Orbán Viktor leváltását segítjük elő

Tovább folytatjuk Márki-Zay Péter vasárnap esti Facebook-videójának feldolgozását. A miniszterelnök-jelölt hétértékelőjében szóba került az elmúlt napok azon fejleménye, miszerint a pártok megvétózták Márki-Zay hetedik – romák, civilek, és konzervatívok által létrehozandó – frakciójára vonatkozó elképzelését. Bővebben is érdekel...

Márki-Zay „természetellenes szövetségnek” nevezte az ellenzéki összefogást

Márki-Zay Péter vasárnapi bejelentkezéseinek „tartalmasságát” jelzi, hogy már a harmadik cikket írjuk szokásos hétzáró videójáról beszámolva. A baloldal közös miniszterelnök-jelöltjének minden mondata vezető hírt érdemelne, hiszen azok egyre meghökkentőbb gondolatokat tartalmaznak. Bővebben is érdekel...

Úgy tűnik, a nemrég sajtófőnökké kinevezett Péterfi Judit sem tudta megakadályozni, hogy Márki-Zay Péter vasárnap este a számítógép képernyője elé üljön, és megtartsa szokásos hétértékelőjét, amelyben ismét sikerült maradandót alkotnia. Tovább folytatjuk Márki-Zay Péter vasárnap esti Facebook-videójának feldolgozását. A miniszterelnök-jelölt hétértékelőjében szóba került az elmúlt napok azon fejleménye, miszerint a pártok megvétózták Márki-Zay hetedik – romák, civilek, és konzervatívok által létrehozandó – frakciójára vonatkozó elképzelését. Márki-Zay Péter vasárnapi bejelentkezéseinek „tartalmasságát” jelzi, hogy már a harmadik cikket írjuk szokásos hétzáró videójáról beszámolva. A baloldal közös miniszterelnök-jelöltjének minden mondata vezető hírt érdemelne, hiszen azok egyre meghökkentőbb gondolatokat tartalmaznak.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sandman
2022. január 16. 13:11
Maki, aki elefánt a porcelánboltban...
B1921M
2022. január 11. 10:24
Márki-Zay ugyanazt a marketinges kampány szekeret tolja tovább, mint amit eddig is csinált. Bevallottan egy trump tipusú kampányt próbálnak csinálni, mindenféle baromságot mond mindig, hogy állandóan napirenden legyen és vele foglalkozzanak. Annak idején a republikánus párt se tudta se lenyelni se kiköpni trumpot, most ugyanígy van ezzel az Egyesült Baloldal. Én nem írnám le teljesen a választások esélytelenjeként. Ezekkel az újabb és újabb félig konteós hülyeségekkel látszik hogy egy olyan választói réteget akar aktivizálni, akit amúgy eddig senki sem tudott. Ez bejött neki az előválasztáson is, kérdés hogy nagyban sikerül-e. Trump is olyan szavazóki csoportokat vitt el a választásokra tömegesen, akikről azt hitték hogy nem léteznek, vagy már rég kihaltak (a fehér vidéki munkásosztály). Ez lehet a célja Péteréknek is, csak ő nagyon gyenge karakternek tűnik Trumphoz képest. Meglátjuk mire megy, de ez egy tudatos taktika, bármennyire is perverznek tűnik.
illibernyák
2022. január 11. 06:55
ELEMZŐ.. na basszaátok meg én már itt abbahagytam az olvasást! Talán a valósághoz közelebb áll, ha azt írnátok, hogy az adóforintjainkból kitartott Orbán felszopó propagandacsapat. Ezeknek annyi köze van az elemzéshez, mint Mari néninek a rakétatudományhoz. A Nézőpont, az Alapjogokért azért van fenntartva, hogy szakértői álarc mögé bújva terjessze a kormánypropagandát. Amíg ezek a szakértők havonta 600-800 ezer nettót visznek haza, addig egy pályakezdő a lét perfiérfiáján tengődik. Inkább ezt olvassátok el! https://eduline.hu/kozoktatas/20220110_nyilt_level_palyakezdo_kozepiskolai_tanar
McFocker
2022. január 11. 06:36
Vicces, hogy nem meritek leírni Deák Dani nevét, mert annyira vérciki a srác.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!