Márki-Zay szerint aki az ő lecseréléséről beszél, az a Fidesz beépített árulója

2021. december 22. 22:23

Sok ember van, aki az ellenzékben a Fidesz győzelméért dolgozik – állítja a baloldali összefogás közös miniszterelnök-jelöltje.

2021. december 22. 22:23
null

Egységben Magyarországért – ez lesz a neve a hatpárti ellenzéknek az áprilisi országgyűlési választáson. Erről Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelölt beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában pénteken.

Márki-Zay Péter fenntartja állítását, amely szerint Novák Katalin még Áder Jánosnál is alkalmatlanabb lesz államfőnek és úgy véli, hogy köztársasági elnököt csak az országgyűlési választás után és közvetlenül kellene megválasztani.

Az ellenzéki pártok nem egyeztettek egymással a közös elnökjelölt személyéről.

Márki-Zay Péter fenntartotta a Jobbiknak címzett bírálatát, hogy a pártok állami támogatásuknak csak töredékét fordítják a 2022-es kampányra és szerinte „aki az ő lecseréléséről beszél, az a Fidesz beépített árulója és szeretné a nem aktív árulókat visszatartani attól, hogy aktivizálódjanak”.

Az ellenzék Egységben Magyarországért néven indul

Ezzel azt szeretné érzékeltetni, hogy a baloldali pártok mostani szövetsége „több mint összefogás”. Ennek ellenére úgy véli, hogy „sok ember van, aki az ellenzékben a Fidesz győzelméért dolgozik, de tudniuk kell: a legnagyobb nyíltsággal fogok erről beszélni, ha elsüllyesztik az ellenzék hajóját. Nincs olyan ember, aki ezt elviheti szárazon”. Márki-Zay Péter szerint Orbán Viktort tartja hatalmon az is, aki akadályozza az általa vezetett hetedik ellenzéki frakció megalakulását.

Fotó: JOHN THYS / AFP

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2021. december 26. 10:05
az objektív kritika nem árulás, éppen ellenkezőleg: becsület ez az egész nem játék, nem kevesebbről, az ország sorsáról van szó ha te személyed véleményezését, a kritikákat árulásnak véled, akkor még nagyobb a baj (de ez már szakorvosi hatáskör) ha elfogadod, ha nem, ha manipulálsz, ha nem, nem vagy Márki-Zay alkalmas, ez nem árulás, sokkal inkább kritikai észrevétel. ha árulónak is nevezel ezért minket, ez akkor is így van alapvető politikai kompetenciákkal sem rendelkezel és ezt a ravaszság, gyűlölet, harag, manipuláció stb. sem pótolja
Dezsőke
2021. december 26. 09:58
Márki, hogy ki az áruló, arról inkább ne beszéljünk!
Infidel
2021. december 25. 09:17
Maki, hamarosan megkapod a zabládat és jön a kényszerzubbony is. Adj ki mindent magadból amíg még megteheted. Közveszélyes paranoid skizofrénia.
Dezsőke
2021. december 25. 07:30
Ha egy személy korábban bizalmat kapott, de erre méltatlannak, a feladatra alkalmatlannak bizonyul, továbbá nehezen helyrehozható kárt okoz a megbízó közösségnek, szövetségnek,- saját tisztessége és önbecsülése érdekében a megbízott személyt el kell távolítania.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!