Árulók és miniszterelnökjelölt-csere után, Márki-Zay újabban szivárogtatóról beszél

2021. december 21. 15:49

A baloldal miniszterelnök-jelöltje állítja: „vannak információi”, ki szivárogtatta ki az Index szerint számára elkészített, a Fidesz előnyét jelző kutatást.

2021. december 21. 15:49
null

Márki-Zay Péter a Spirit FM Aktuál című reggeli rádióműsorában kérdezték a közvélemény-kutatásról, amelynek eredményét először a 444 szellőztette meg, és amely szerint a teljes lakosság 46 százaléka támogatja a Fidesz-KDNP-t, miközben az ellenzéki összefogásra csak körülbelül egyharmaduk szavazna. A Mi Hazánk 5, a Kutyapárt 4 százalékra számíthat. A kutatásról bővebben ide kattintva olvashat.

Márki-Zaynak vannak információi

Több mint gyanús”

– fogalmazott a kutatással kapcsolatban Márki-Zay. Az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje fenntartja véleményét, miszerint a felmérés eredménye „nem a valóság” a kérdés pedig szerinte az, hogy kinek az érdeke egy ilyen kutatás kiszivárogtatása. Arról is vannak információi, hogy ki szivárogtatta ki, és Márki-Zay elmondása szerint „mára minden programját lemondta”.

Egyenesen Márki-Zay részére készült a kutatás, amiről azt állította, csak a sajtóból ismeri

A kutatással kapcsolatban Márki-Zay eddig elég ellentmondásosan nyilatkozott. A baloldal miniszterelnök-jelöltje először úgy hívta a felmérést „komolytalannak”, hogy azt állította: létezéséről nem is tudott, csak a sajtóból értesült arról, hogy létezik a közvélemény-kutatás. Erről ide kattintva olvashat többet. Ehhez képest az Index megszerezte a teljes anyagot, és azt írták: a kutatás egyenesen Márki-Zay részére készült, az Iránytű Intézet és a 21 Kutatóközpont által. Erről bővebben itt írtunk.

Érdekesség a kutatás kapcsán az is, hogy bár Márki-Zay azt is állította, hogy az ellenzék „egy fillért sem fizetett” a kutatásért, Schmuck Erzsébet szerint a felmérést az egyesült ellenzék kampánycsapata rendelte meg.

Fotó: Iránytű Intézet
Fotó: Iránytű Intézet

Egyenesen Márki-Zay részére készült a kutatás, amiről azt állította, csak a sajtóból ismeri

Az Index megszerezte az ellenzék számára kellemetlen közvélemény-kutatás részleteit. Mutatjuk! Bővebben is érdekel...

***

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
furunkulus13
2022. január 04. 17:42
MZP: csak a sajtóból értesült, hogy ő rendelte az anyagot, nem olvasta de tudja, hogy komolytalan, valaki, főáruló a csapatból kiszivárogtatta, hogy őt tönkretegye, ő tudja ki a tettes, de nem leplezi le, hadd folytassa a belső ellenség mzp tönkretételét. Ez a bölcs visszafogottság a garancia a teljes sikerre!! Ha ez a pali magyar kormányfő lesz, tízmillióan statisztálunk majd az Übü király szabadtéri előadásához!!
Ninini
2021. december 22. 09:03
"„vannak információi”, ki szivárogtatta ki az Index szerint számára elkészített, a Fidesz előnyét jelző kutatást." Mármint azt a kutatást, ami nem létezik, csak nyers számok vannak benne, és ő nem is hallott róla? Ezt tényleg csak hagyni kell beszélni.
Rácz Gabriella
2021. december 21. 22:22
Egyszer mond valamit, másnap megcáfolja... Ami kellemetlen letagadja... Üres szócséplés
Szervuszkrampusz
2021. december 21. 20:51
Lázricsaj Péter
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!