Karikó Katalin szerint az omikron hozhatja el a járvány végét

2021. december 08. 21:07

Ha valóban úgy van, hogy kiszorítja az omikron a deltát, mert ragályosabb, de nem okoz súlyos betegséget, akkor nem kell aggódnunk, én nagyon optimista vagyok – jelentette ki a Kossuth rádióban Karikó Katalin.

2021. december 08. 21:07
null

„A Dél-Afrikából érkező jelentések azt mutatják, hogy exponenciálisan nőtt a fertőzöttek száma, a betegek állapota viszont nem lett súlyosabb, mint a delta-variáns esetén. A kórházba kerülők többsége nem volt beoltva, akik bekerültek az intenzív osztályra, azoknak pedig más légúti betegségük is volt, de egyelőre kevés az adat. Ha jobban terjedne, de kevésbé lenne súlyos a betegség, az jó lenne, mert elérhetnénk a nyájimmunitást” – jelentette ki a Széchenyi-díjjal kitüntetett tudós.

Nem Karikó Katalin az egyetlen, aki ezen a véleményen van, a napokban Angelique Coetzee, a dél-afrikai orvosszövetség elnöke is azt közölte, hogy az omikron még egy esetben sem okozott súlyos megbetegedést, ami biztató. Mindezt később az Egészségügyi Világszervezet, a WHO is megerősítette – emlékeztetett az Index. 

Fotó: MTI/EPA/EFE/Eloy Alonso

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
indikém
2021. december 11. 20:32
Rengeteg Magyar él lent.Síkítva röhögnek az európai médiabuborékban élő barom rabszolgákon.Semmilyen variánsuk nincs,nem egy kórházat kedvesen körbemutatnak,300 betegből egy ugynevezett kovidos (náthás) van.Ez a szerencsétlen féleszű idióta európai csőcselék ásóval eszi a szart 2 éve.A Magyarok-a szabadság népe-hhhhaahhh hhhaaaahhh- egy röhej,a világ legeslegjobban lefosztott tudattalan idióta népe.Szégyen.Hogy is mondta a zsidó? "moslékzabálók" de milyen igaz.
Rugo
2021. december 09. 19:12
Ha már Kukorikó is a járvány végéről beszél, az jelent valamit. dec. 3-i írás: https://www.reuters.com/world/europe/omicron-outbreak-norway-christmas-party-is-biggest-outside-s-africa-authorities-2021-12-03/ A norvégiai karácsonyi parin kitört Omicron-járvány a legnagyobb Dél-Afrikán kívül (Omicron outbreak at Norway Christmas party is biggest outside S. Africa -authorities ) Omicron outbreak at Norway Christmas party is biggest outside S. Africa -authorities 120-a voltak a partin, egy dél-afrikából visszajött alkalmazott. Mindenki teljesen be volt oltva. Kb. 70 ember elkapta a COVID-ot és a szállodában tovább is adták (kb.+50 embernek). Enyhe tüneteik vannak.
Rugo
2021. december 09. 17:51
"A kórházba kerülők többsége nem volt beoltva, akik bekerültek az intenzív osztályra, azoknak pedig más légúti betegségük is volt, " --- A valóság azt hiszem inkább az, hogy igazából a kórházba kerülteket protokoll szerint tesztelték COVID-ra (vagyis nagy részük más miatt került kórházba, a COVID pozitivitás csak accidentális lelet).
neociprióta
2021. december 09. 16:07
kukoriko katalin egyre komolytalanabb, vagy csak a pénzéhség determinálja már gondolkodását a kollektiv csodát illetően....LOL
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!