Ügyvéd házaspárt fogtak el Pest megyében kábítószer-kereskedelem miatt

2021. december 10. 07:53

A házkutatás során két kilogramm amfetamint és fél kilogramm kokaint találtak húszmillió forint értékben.

2021. december 10. 07:53
null

Elfogtak három embert, köztük két ügyvédet, akiknél jelentős mennyiségű kokaint és amfetamint találtak – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon. Azt írták, hogy a Pest megyei ügyvéd házaspár

amfetamint és kokaint szerzett be nagy tételben, amit továbbértékesítésre adott el egy solymári férfinak.

A házaspártól két gépkocsit, értékes karórákat és készpénzt foglaltak le. A jelentős mennyiségű drog a továbbértékesítő lakásán tartott kutatás során került elő: ott bruttó két kilogramm amfetamint és bruttó fél kilogramm kokaint találtak a budapesti rendőrök.

Nem tettek vallomást

A kábítószerek feketepiaci összértéke elérheti a húszmillió forintot. Ezen kívül itt is lefoglaltak egy autót, különböző valutanemekben összesen több mint 17 millió forintnyi készpénzt és a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható eszközöket.

A 35 éves férfit és feleségét, valamint a 42 éves férfit jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanújával őrizetbe vették, javasolták letartóztatásuk indítványozását. Vallomást egyik gyanúsított sem tett.

(MTI)

Nyitókép: police.hu

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. december 10. 19:44
Látszik a videón, hogy a rendőrök nem tudnak pénzt számolni. :-) A pénzt úgy kell kiteríteni, hogy ránézésre azonnal és pontosan játszódjon, hogy mennyi. Ezen a videón nem látszik, ez így szakszerűtlen, nem bizonyíték. Egyedül előbb megszámoltam volna, mint az a sok rendőr együtt. Ráadásul pontosabban is. A videó meg bizonyítaná.
kovsa
2021. december 10. 17:34
„ott bruttó két kilogramm amfetamint és bruttó fél kilogramm kokaint találtak a budapesti rendőrök.” Nem tudom? A tisztelt újságíró szándékosan nem akarta elárulni, hogy mennyi kábítószert találtak a rendőrök vagy ő sem ismeri a különbséget a bruttó és nettó jelentése között. Pedig egyszerű: bruttó = nettó + csomagolás tömege. Tehát amikor azt írja, hogy bruttó 2kg, az jelentheti azt is, hogy ténylegesen a amfetamin tömege csak 0,5kg és 1,5kg a csomagolás vagy azt, hogy 1,99kg a amfetamin és csak 0,1kg a csomagolás. Nem mindegy.
Bonaventura
2021. december 10. 13:25
Végre intelligens szakemberekkel teríti a drogot a maffia.
Monongahela
2021. december 10. 12:04
Remélem nincs gyermekük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!