Franciaország
18:002024. június 25.
Lengyelország
Hollandia
18:002024. június 25.
Ausztria

Jakab István: Forintban kifejezhetetlen a kár, amit Bige László okoz a gazdáknak a magas műtrágyaárakkal

2021. december 01. 17:47

Az országgyűlés alelnöke szerint a baloldalhoz köthető, azt pénzelő vállalkozó nem most kezdte, hét éven át kartellezett, növelve ezzel az emberek kiszolgáltatottságát.

2021. december 01. 17:47
null

Forintban nem lehet kifejezni azt a kárt, amit – a magas gázárak ürügyén – Bige László monopolhelyzetben lévő cége okoz a magyar gazdáknak a nitrogén alapú műtrágya extra magasra emelt árával – mondta Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke Egerben, sajtótájékoztatón szerdán.

Jakab István úgy fogalmazott: a baloldalhoz köthető, azt pénzelő vállalkozó nem most kezdte, hét éven át kartellezett, növelve ezzel az emberek kiszolgáltatottságát. A Gazdasági Versenyhivatal által kiszabott 14,1 milliárd forintos bírság jelzi a visszaélés mértékét – fűzte hozzá.    

A magas gázár ürügyén a vállalkozó egyszerűen megzsarolta a gazdákat – jelentette ki a Magosz elnöke. Egy éve még tonnánként 50 ezer forint volt a műtrágya ára, majd előbb 210 ezer, ma pedig már 230 ezer forintba kerül, miután a vállalkozó egy napot adott a gazdáknak a korábbi áron való jegyzésre.    

Tisztességes vállalkozótól ez a zsarolás nem fogadható el

– hangoztatta Jakab István. Ezért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) egyeztetve a Magosz és a NAK kéréssel fordult a kormányhoz, hogy a lehető leghatározottabban és következetesen járjon el, mert a helyzet így nem tartható. Várják ezért a további hatósági intézkedéseket.   

Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott arról beszélt, hogy több mint félmillió ember él az agrárgazdaságból az országban, Heves megyében több mint 22 ezer. A magyar állam szövetséget kötött a magyar gazdákkal, és ennek megfelelően többször megvédte már őket, például az elhibázott brüsszeli tervekkel szemben.    

„A magyar gazdák számíthatnak Orbán Viktorra, a kormányra, a Fideszre és a KDNP-re,

nem számíthatnak azonban semmi jóra attól a baloldaltól, amelyikhez a padlássöprés, a termelőszövetkezetekbe kényszerítés köthető

– jelentette ki Nyitrai Zsolt. Kiemelte: a gazdák kárán nyerészkedő milliárdos a magyarországi baloldal pénzügyi támogatója. Ennek nem szabad felülni. „Magyarország előre megy, nem hátra” – mondta.

(MTI)

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paskai
2021. december 03. 10:00
Nem ez a magoszos mdéefes seggnyaló kommunista csalt, lopott, hazudott, félredugott? És pofázik? Nem pofázik!
csulak
2021. december 02. 16:19
Peldasan kell megbuntetni, hogy masnak eszebe se jusson kovetni peldajat
vajda
2021. december 02. 08:15
Végre! Tegnap Budapesten megalakult a Nemzeti Vallásturizmus Tanács! Az alakulóünnepségen Semjén Zsolt elmondta, hogy a vallási turizmus az ember teljes antropológiai valóját megszólítja, testi, szellemi és lelki összetettségében. Már csak erre a Tanácsra volt szüksége kis hazánknak. Nem tudom, hogy ez hír a Mandineren miért nem kapott megfelelő méltatást.
Régimikron
2021. december 02. 06:44
Ugrásra készen várják a kereskedő cégek a megrendeléseket. 3,5T kisteherautóval 24 óra alatt házhoz szállítják.Kamionnal 3 napra vállalnak szállítást. Igen, az árak nőttek, mint a lisztnek, cukornak és étolajnak. Bigével vagy bige nélkül is forog tovább a föld. Valóban igaz, jófejségből adhatná ár alatt. Beállhatna a sorba a többi ilyen cég mellé. Igaz, most senki sem jut eszembe aki ár alatt árulna bármit. Aki komolyabban foglalkozik mezőgazdasággal, tényleg 1 beszállítót írt be a kockás füzetbe? Hát most be fog írni többet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!