Leesett a hó, nyolc hóeltakarító munkagép lerobbant Budapesten

2021. december 05. 17:41

A fővárosi cég szerelőbázisain szakembereik folyamatosan igyekeznek ismét üzemképes állapotba hozni a járműveket.

2021. december 05. 17:41
null

Budapestet vasárnap hajnali kettő óra körül elérte egy csapadékzóna és hidegfront. A pesti városrészben először havaseső, illetve hószállingózás volt, míg a magasabban fekvő hegyvidéki területeken (II., III., XI., XII., kerületekben) havazni kezdett.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió szakemberei éjféltől folyamatosan ellenőrizték az utak állapotát, és ahol szükséges volt, a munkagépek elvégezték az utak preventív sózását – tudatta közleményében a társaság.

Nyolc munkagép hibásodott meg az éjszakai műszakban 

Az FKF közölte:

az éjszakai műszakban kivonult 73 célgépből 8 sajnos meghibásodott, üzemképtelen lett munkavégzés közben. 

A Társaság szerelőbázisain szakembereik folyamatosan igyekeznek ismét üzemképes állapotba hozni a járműveket (azok, valamint a társaság célgépflottájának állapotáról bővebben ide kattintva olvashat).

Az FKF a közlekedők közös felelősségérzetére is épít

Az FKF arra kéri a lakosságot, hogy a jelentősebb hóesést követő napszakokban, aki teheti, a közösségi közlekedést részesítse előnyben saját gépjármű használata helyett. A Budapesten gépjárművel közlekedőkhöz szólva kiemelték: csak megfelelő műszaki állapotban lévő, az időjárásnak megfelelő, lehetőleg téli gumival felszerelt autóval induljanak útnak.

Az FKF egyúttal a Budapesten közlekedők közös felelősségérzetére is épít a nehéz időjárási körülmények között. Kérik, hogy a gépjárművel közlekedők – különösen a szűkebb útszakaszokon – fokozottan figyeljenek oda a szabályos parkolásra, ugyanis az úttestre belógó járművek jelentősen nehezítik a munkavégzést; továbbá kérik, ha tehetik, a forgalomban engedjék előre a síkosságmentesítő járműveket.

A szervezet arra kért továbbá minden gépjárművel közlekedőt, hogy a budapesti közterületeken szolgálatot teljesítő munkatársaik testi épségére különös figyelmet fordítsanak, hiszen mindannyiunk közös érdekében végzik a város megtisztítását.

Az FKF eredeti, teljes közleményét ide kattintva olvashatja.

Borítókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2021. december 07. 09:37
FkV közleményben olvasható: csak megfelelő műszaki állapotban lévő, az időjárásnak megfelelő gépjárművel induljon útnak. Mivel a Fővárosban ki van dolgozva a stratégia ezért: A HAVAS UTAKAT GYORSAN EL KELL ADNI Mielőtt elolvad a hó.
KannibálTatárÚr
2021. december 06. 13:53
Megbalandultak a Karácsonyék? A hó előbb-utóbb elolvad, minek eltakarítani.
Osztap Bender
2021. december 06. 08:55
Bizonyára előző éjjel Zorbán és haverjai éjszaka elrontották őket, hogy legyen mivel basztatni a hibbantat. Persze az is előfordulhat, hogy "valaki gazok" ellopták ezekből a gázolajat és eladták.
Tehetős Totó
2021. december 06. 06:24
Mi lehet a "zöld" megoldás? Lóvontatta hóeke: állatkínzás. Hólapátolás: rabszolga munka.... Heuréka! Ki kell várni, míg elolvad!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!