Megszólalt Berki Zsolt a Városháza-ügyben

2021. december 21. 22:54

Az ingatlanközvetítő „koholmányoknak” nevezte az ellene felhozott vádakat.

2021. december 21. 22:54
null

Amint arról beszámoltunk, egy korábbi sajtótájékoztatón Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője egy olyan levelet olvasott fel, amely árnyalja mind a baloldali városvezetés, mind a vagyonkezelő korábbi állításait. A közjegyző által is hitelesített dokumentumban az áll,

a fővárosi ingatlanok eladásából 10 százaléknyi jutalékot kell fizetni Berki Zsolt ingatlanközvetítőnek, aki a szokatlanul magas jutalékot pedig azzal indokolta, hogy abból magasabb körök is részesülnek a fővárosnál.

Most levélben válaszolt Berki Zsolt ingatlanos tanácsadó a Városháza-ügyet vizsgáló fővárosi vizsgálóbizottságnak az ügyben játszott szerepéről. Levelében egyfelől koholmánynak nevezi az őt ért vádakat, másfelől leírja, kit ismer a fővárosi önkormányzattól.

Berki: A felolvasott állítások koholmányok

Az ingatlanos levele szerint a Láng Zsolt által felolvasott levél állításai „minden valóságalapot nélkülöző erőltetett, aljas koholmányok”. Berki hozzáteszi, hogy amennyiben valóban létezik „az állítólagos komoly befektető-vevő, aki az állítólagos tanácsadói díj miatt állt el a vételi szándéknyilatkozat megtételétől, amely állítólagosan 40 Mrd. forintról szólt”, akkor azt üzeni neki, hogy a vételi szándéknyilatkozatát fedezeti igazolással mellékelve juttassa el a Fővárosi Közgyűléshez, valamint tárják azt a vizsgálóbizottság elé.

Berki továbbá kéri Láng Zsoltot, hogy adja át üzenetét az állítólagos befektetőnek, miszerint „amekkora összeget reálisnak tart vagy reálisnak gondol a tanácsadói díj megfizetésére, azt

Mint Berki folytatja, ha ezt a befektető megteszi, abban az esetben nem volt blöff a Láng Zsolt által felolvasott levél. Végül Berki hozzáteszi: szerinte lehetséges, hogy Láng Zsoltot aljas, csalárd módon rászedték.

Arra a kérdésre, hogy kiket ismer, Berki így válaszol:

  • Tarlós István volt főpolgármestert nem ismeri.
  • Bagdy Gábor volt főpolgármester-helyettest ismeri, 2016-ban vagy 2017-ben ismerte meg. Ha jól emlékszik, Csomós Miklós volt Fidesz frakcióigazgató által. Csomós Miklós urat tisztességes, becsületes embernek ismerte meg. Bagdy Gábor urat tisztességes, becsületes embernek ismerte meg, és annak is tartja.
  • Barts J. Balázst, a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatóját, ha jól emlékszik, 2017-ben ismerte meg. Őt is becsületes, tisztességes embernek tartja.
  • Karácsony Gergely főpolgármestert nem ismeri.
  • Kiss Ambrus főpolgármester-helyettest nem ismeri.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2021. december 31. 14:26
Első blikkre minden elkövető tagad. A vád képviselőinek elő kell állniuk a bizonyÍtékokkal,ellenkező esetben vádlottból vádló lehet.
rókabácsi
2021. december 22. 09:45
Á DEHOGY! VAN MÁSIK!
jánosbácsi
2021. december 22. 09:15
Orbán Viktor aszonta, hogy Völner Pál ügyében csak akkor mond véleményt ha megtörtént a bírósági ítélet. A büdös picsába, ez a Láng Zsolt mi a faszomat gyanúsítgat embereket anélkül, hogy se a rendőrség , se a bíróság nem vizsgálta az ügyet , jogerős ítéletről nem is beszélve . Kedves gombák, bírjátok már ki azt a 5-10 évet amíg megszületik az itélet.
Dicsértessék
2021. december 22. 09:06
Völner Pál is ezt mondta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!