Megbüntette az RTL Klubot és a TV2-t a hírközlési hatóság

2021. december 12. 08:21

Összesen több mint 8 millió forintra büntették meg a két szolgáltatót.

2021. december 12. 08:21
null

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa összesen több mint 8 millió forint bírságot rótt ki az RTL Klubra és a TV2-re egy-egy műsoruk rossz korhatár-besorolása miatt. A testület

nem megfelelő korhatár-besorolás és nem jó időpontban való sugárzás miatt rótt ki összesen több mint hatmillió forintos bírságot az RTL Klub, és összesen 1,91 millió forintot a TV2 szolgáltatójára

– közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága szombaton az MTI-vel.

Azt írták, hogy mindkét szolgáltató 16-os korhatár-besorolás helyett 12-es korhatári kategóriában, továbbá nem a megfelelő, 21 és 5 óra közötti sávban tette közzé egy adott műsorát.

Rosszkor házasodott volna a gazda

Az RTL Klub a Házasodna a gazda című sorozat egyik epizódját 21 óra előtt sugározta úgy, hogy abban szexualitásra utaló párbeszédek és képsorok jelentek meg. A TV2 pedig a Csapdába csalva című műsort adta délelőtt 11 óra körül annak ellenére, hogy abban a szereplők a céljaik eléréséhez igénybe vett könnyű, valamint törvénytelen pénzkereseti lehetőségeket a következmények, veszélyek ismertetése nélkül mutatták be.

Ezek mind negatív hatással lehetnek a 12-16 éves korosztály tagjainak személyiségfejlődésére, ami ellentétes a gyerekvédelmi szabályokkal 

– sorolták a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: TV2 Csoport

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KinderMike
2021. december 14. 10:26
na tessék... az összes vijjogó emiatt nem fogja felemelni a hangját, mert nem illeszkedik a narratívába. A "Házasodna a gazda" nem hiszem, hogy lmbtqwsdefrtgh elveket vallana, hanem HETERÓ irányultságú!
Syr Wullam
2021. december 12. 16:13
Először azt olvastam, "megszüntették". Ez így csalódás. :-((
zakar zoltán béla
2021. december 12. 14:42
2 ocsmány adó
kampman
2021. december 12. 11:34
Most majd jól megtanulják, hogy többet ilyet ne csináljanak!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!